Ads

Jom Download Video Clip, Link Yang Sangat Laju

 

selenagomeznaturally

 

kali ni aku nak ajar korang sume cara2 nak cari video klip lagu dan download video tersebut. bukan la susah sangat nak cari video klip ni, petik jari je.. haha

 

pertama sekali korang kene la ade IDM terlebih dahulu. kalau takde mende ni, shoohh..! pegi main jauh2, takde IDM ade hati nak download laju.. nak IDM? klik sini

 

dah siap install IDM, korang gi kat blog ni pulak. klik sini

kat situ dah siap ada senarai video clip. korang hanya perlu pilih je mana satu yang korang suka.. ok, ini pun kira aku makan suapkan kat korang.. tapi kat blog tersebut takde video clip melayu sebab tuan punye blog bukan la orang melayu..

 

dah pilih video mana korang suka, korang cari la link Mediafire untuk download video tersebut.. kenapa mesti guna link mediafire?

  • mediafire support resume download
  • maknenye IDM boleh bukak banyak connection untuk lajukan download
  • kalau tetiba internet korang terdisconnect, korang boleh resume download
  • tak perlu nak download dari mula

 

tak semestinya kalau nak cari video clip kene pergi ke blog tersebut.. korang boleh gak download kat youtube guna IDM.. macam mana? aku dah post tutorial sebelum ni.. klik sini

 

aku sarankan cari kat blog ni sebab kat sini dia sediakan video2 HQ dan HD.. ape tu HQ dan HD? lembab betul la kalo korang taktau.. haha.. ok, HD tu high definition dan HQ tu high quality..

1 comment:

Ads

Followers

Google+ Followers