Ads

Cara Download Streaming Video (Youtube). Sangat Mudah dan Laju

 

ok, kali ni aku nak ajar kat korang cara2 nak download streming video guna Internet Download Manager (IDM).. ape tu streaming video? aku pun tak reti nak bagitau macam mane.. ala, video kat youtube tu streming la.. ade pehem? ingat, tutorial ni hanya untuk yang tak tahu sahaja.. yang dah tau jangan nak kecoh2..

 

mula2 korang kene install IDM dalam laptop/pc korang.. macam mana nak ade IDM? aku dah wat entry pasal IDM sebelum ni.. KLIK SINI/CLICK HERE

 

next, korang bukak la pape website streaming video.. youtube, dailymotion, metacafe.. asalkan streaming..

 

pastu korang pilih la video mana nak download.. then korang play dulu video tu.. tunggu sampai ade mende kuar kat top right corner video tu.. macam dalam gambar kat bawah ni

 

utube

 

korang tekan button “Download This Video” yang terkeluar tuh.. macam tu je.. senang kan? kalau ade pape soalan, sila comment.. insyaallah aku boleh tolong..

 

selamat mencuba

2 comments:

  1. a'a..skrang mmg pakai yg tu.. mmg senang nk download video..

    ReplyDelete
  2. memang selama ni dok pakai yang ni. memang betul laju :)

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers