Ads

Facebook Kemas dan Laju Tapi Korang Tak Suka?

merujuk kepada entry aku sebelum ni, pasal cara aku buat Facebook jadi kemas dan ringan.. kat entry tu aku ajar macam mana nak buang iklan yang semak dari Facebook korang.. extensions ni hanya untuk pengguna Google Chrome, budak Firefox dan IE sila duduk diam-diam.. dalam ramai-ramai, masih ada segelintir yang kurang berminat.. ok, ikot steps aku untuk buang extensions tu..


ramai yang tanya aku macam mana nak buat Facebook tu kembali seperti asal.. ok, senang je..




tekan button yang nampak macam spanar tu, pastu gi kat Tools, then tekan Extensions..




lepas tu korang tekan uninstall kat Facebook Clear tu.. senang kan?

5 comments:

  1. FB sekarang memang suka letak extension yang pelik2. HUH ! trimas untuk tips nh :)

    ReplyDelete
  2. ska sngt gna fb y lju ney.. xska ilkan2 merapu kt tpi 2..=.=..

    mnx share k..:)

    ReplyDelete
  3. huhuhu.. org ta suke sb ta nmpk mutual friend.. ta nmpk birthday.. kan2??

    ReplyDelete
  4. wahh , bru tahuu . thank you very muchh ! kalau tak , asyik terpandang iklan2 yg lucah2 je . thanx verry2 much !

    ReplyDelete
  5. tu lah.. mang best tp lau nk tgk birthday, mutual fren tu, i kne la disable dlu.. huhu... but stil using dat.. =)

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers