Ads

Cara Aku Buat Facebook Jadi Laju

aku dah dulu tension dengan internet connection kat UNITEN ni.. lembab nak mampos.. lembab bagi orang yang suka men-download macam aku ni la.. kalau setakat nak browsing ok je.. click read more kalau nak tau lebih lajut cara nak lajukan facebook korang..



mula-mula korang kene pakai Google Chrome.. kalau pakai firefox memang takleh buat la.. bagi sape-sape yang dah ada Google Chrome, tekan LINK NI.. kemudian tekan button install..


bukak facebook korang dan tengok apa yang berbeza berbanding sebelum ni..






facebook lebih kemas, thumbnail dah jadi rounded corner (cun tu..!), takde iklan.. korang explorer la sendiri.. memang tak rugi korang guna Facebook Clear for Chrome ni.. :)

42 comments:

  1. da install . but macam tak suke ._. tak kene ngn tekak saya ., hoh
    nak reverse..back to normal camne ek ? boleh tolong crik solution ?? :( *mengharap . Thank You

    ReplyDelete
  2. @najwa mohd nasir
    kat Chrome, tekan button mcm spanar tu (atas kanan), pastu tekan Extensions.. uninstall facebook clear :)

    ReplyDelete
  3. cun giler la... cepat.. & pantas... Thanks perkongsian mnarik...

    ReplyDelete
  4. dah cuba.. its great!thanks

    ReplyDelete
  5. tq...dah tukar dh..lagi laju ..hepi2..

    ReplyDelete
  6. wahh thanxx . .putry dah buat . .thanxx for sharing the info .. :)

    ReplyDelete
  7. wow! tak semak dah. thanks sharing

    ReplyDelete
  8. wow! tak semak dah. thanks sharing

    ReplyDelete
  9. mmg cun! tenkiu for sharing this..^_^

    ReplyDelete
  10. salam, tak boleh pon nak tekan button install?

    ReplyDelete
  11. bro, pinjam entri ni utk entri share, hehe. nak baca pun, jemputlah datang blog, thanks yek

    ReplyDelete
  12. dah try jugak..nak btau tu je.. #okbai :)

    ReplyDelete
  13. nak tukar kepada asal mcm neee ? tak best lhaa .

    ReplyDelete
  14. dah try..memang cun...thanks
    mintak pinjam entri nie...
    nak bagi kongsi dengan kawan-kawan lain...

    ReplyDelete
  15. dah try . memang lajuu :)
    tp nak back to normal mcm mane ek ?
    plzz . tq

    ReplyDelete
  16. mintak share entry yee :)
    dah tawu nak back to normal mcm mne , tgk komen @najwa Mohd nasir td .
    TQ :)

    ReplyDelete
  17. memang style la..
    sangat clear... no semak2 fb dah.. huhu...

    ReplyDelete
  18. terbaekkkkk !!!
    ska !ska! ska!
    minta share yer :)

    ReplyDelete
  19. fulamak !

    terbaik la broo :DD

    ReplyDelete
  20. tq. facebook dah makin comel. hahah

    ReplyDelete
  21. da try buat..errmm,bole tahan la..btw thanks coz sudi share.. ;)

    ReplyDelete
  22. nice .. web browser ni sentiasa bersaing ..

    ReplyDelete
  23. ohh..best best!! dah buat dah..oh, pinjam entri ye..nak share! don't worry akan di kreditkan :) tq for this info :D :D

    ReplyDelete
  24. dh buat. kenapa toolbar dia ada kat tepi tak duduk kat tengah-2??

    ReplyDelete
  25. @Anonymous
    posting ni dh lme.. rsenye dh x compatible dgn facebook baru skrg..

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers