Ads

UNITEN Suka Buat Student Gaduh

sebelum aku tido ni aku nak update sikit.. entry ringkas je.. mungkin..

aku baru habes main futsal.. standard la kalo lepas main futsal nak lepak-lepak dulu restoram mamak.. bila dah lepak, macam-macam la topik yang keluar.. tapi ada satu topik utama yang hangat diperbualkan..

-----------------------------------------

topik pemasangan meter elektrik di hostel uniten.. aku dah citer kat entry sebelum ni..

pernah dengar tak universiti swasta lain pasang meter elektrik kat dalam hostel? meter tu dipasang supaya student kene bayar sendiri elektrik yang digunakan..

meter tu kalo dah pasang memang uniten takkan tanggal balik.. dah banyak uniten labur untuk pasang meter bodoh tu.. tapi uniten masih taknak turunkan harga sewa bilik (bukan sewa rumah) yang mana harganya RM280 sebulan..

-----------------------------------------

baru je pagi tadi sorang kawan aku hidup dalam kegelapan sebab topup elektrik kat rumah dia dah habes.. menurut cerita dia, satu rumah hampir bertekak pasal mende ni.. nampak kan side effect meter ni?

bertekak pasal ape? mesti la bertekak sape pakai banyak elektrik.. dan bertekak nak kumpul duit setiap sorang untuk beli topup elektrik yang baru.. uniten bangang kan?

-----------------------------------------

sekarang budak-budak uniten hampir kepada final exam, lagi dua minggu je lagi.. masa ujung-ujung sem ni la student nak study malam & student nak melunaskan yuran (kalo tak abes bayar yuran, takleh amek final exam)

kalo duit dah habes dengan beli topup elektrik, macam mana nak cukup bayar yuran? perbelanjaan dah jadi makin banyak.. kat uniten ni bukannya ramai anak orang kaya walaupun uniten ni universiti swasta..

-----------------------------------------

pernah dengar universiti atau kolej lain yang pasang meter elektrik dalam hostel? (supaya student bayar sendiri elektrik tu)


uniten institusi kuku besi?


9 comments:

  1. Mak oi... kayanya uniten ni... makan duit student... kasihan kamu...

    ReplyDelete
  2. mak ai..
    leh tahan mahal..
    tak patut pihak uniten buat camtu.
    sepatutnya mereka menjaga kebajikan kamu orang sebagai student kat situ,,
    bukan membebankan student...

    ReplyDelete
  3. adoi,gawat gawat
    orang kaye pon boleh bankrup

    ReplyDelete
  4. memang tak patut..cari rumah sewa kat luar pun lagi murah

    ReplyDelete
  5. haha. kena saman ni kang dgn uniten. huhu

    ReplyDelete
  6. hampehh ! cekik duit student . tak patot -.-

    ReplyDelete
  7. mcm 2 ada gak erkk..?pakai lilin je lah...bior terbakor..sama2 puas hati...:>>

    ReplyDelete
  8. nk berbisnes bkn dgn student...

    ReplyDelete
  9. bukan tu je, kadar tarif pun dia cas industrial rate. mana lagi nak jumpa uni kena bayar elektrik ikut tarif industri

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers