Ads

Pelan Berukband Ape Paling Best?

aku rasa macam dah lama sangat aku tak update blog. nak cakap busy nampak sangat menipu sebab aku duduk rumah je tak buat pape. sebenarnya masalah internet yang buat aku malas nak update blog.


kat temerloh ni family aku memang tak subscribe internet. kalau nak online ke ape, kena la subscribe sendiri-sendiri kat henset masing-masing. aku pulak harapkan lepak mamak je la dapat bukak internet ni.

aku bercadang nak subscribe berukband la, agak-agak yang mana satu paling best? kalau boleh korang cadangkan satu pelan berukband yang murah dan limit quota dia tak ciput sangat. kurang-kurang 2GB untuk sebulan tu.

tak kisah la pelan untuk sim card henset atau sim card berukband, janji puas hati. aku yakin ramai di antara korang ni banyak yang pakai internet mudah alih ni.

sekarang ni dah macam-macam pelan berukband yang aku jumpe, taktau nak pilih yang mana satu. Celcom, Maxis, Digi, TuneTalk, Umobile etc. sila kemukakan cadangan di ruangan comment.


8 comments:

  1. Tengah mencari jugak. Haha senang untuk kemudahan seharian kan? Hm.

    ReplyDelete
  2. Yg pasti jgn u Mobile...sy pengguna u mobile..kuar dr selangor...terus xde line...mmg hampeh rase..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.. betul tu.. kat temerloh ni takde line 3g umobile. 2g ade la.. hampeh, kwsn mentakab je ade 3g umobile

      Delete
  3. celcom instanet/1malaysia/skmm
    smua jnis pki topup bile nak gune je...

    ReplyDelete
  4. Alaa..temerloh kuat celcom ngn maxis.. aku dah try dah .. laju wooo.. tapi aku guna pelan mobile internet celcom ..lagi laju..mahal sikit laa.. bila starmall ? jom lerr..kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade ape kat starmall? haha
      kalau koi ade mase free boleh je ngeteh, takde la sampai starmall. tu tmpt bdk2 baru nk up je.. haha

      Delete
  5. Kalo boleh tengok kat area temerloh tu mana provider beri access yang laju..sebab ada sesetengah area tu kadang-kadang maxis ok tetapi celcom tidak dan begitulah dengan provider lain..macam Secret of Shaila kata tu betul juga..macam U mobile nie are bandar memang terbaik tetapi bila ke area pedalaman apa pun tak boleh..

    So cari service provider yg ok..pasal harga setakat ini celcom mahal skit dari maxis..buatlah pilihan yang terbaik..

    ReplyDelete
  6. nice blog :)

    salam kenal dari kami outbond di malang :)
    jangan lupa kunjungi kami di website kami : http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers