Ads

Esok Aku Umumkan Pemenang Giveaway. Boleh?

aku rasa serba salah pulak sebab sampai sekarang aku tak umumkan lagi pemenang bagi giveaway pertama aku. aku kebelakangan ni agak sibuk sikit.

-------------------------------------

macam mana aku tentukan pemenang mengikut kategori?

aku memang takde masa sangat nak asingkan senarai peserta mengikut kategori (lelaki dan perempuan) sebab aku dah senaraikan penuh setiap peserta dengan nombor mengikut turutan.

cara aku tentukan pemenang mengikut kategori: mula-mula aku akan pilih pemenang bagi kategori blogger wanita menggunakan random.org. kalau masa tu nombor yang keluar adalah nombor peserta lelaki, aku akan generate lagi random number sampai la aku dapat blogger wanita.

kemudian aku akan cari pemenang bagi kategori lelaki pulak. aku akan guna cara yang sama seperti kat atas ni. sebabnya aku pilih pemenang wanita dahulu adalah sebab blogger wanita lebih ramai berbanding lelaki. ye dok?

-------------------------------------


*agak-agak ada yang marah ke aku lambat sangat umumkan pemenang? aku mintak maaf sangat-sangat kat korang yang menunggu tu

5 comments:

Ads

Followers

Google+ Followers