Ads

Durian Crepe Sedap!

mentang-mentang musim durian, tiap kali aku bukak internet ade je cerita pasal durian. gi pasar malam orang jual durian, gi supermarket pun ade orang jual durian. kiri kanan durian je.

image credit to: taktau sapa pemilik asal gambar

tapi baru-baru ni aku perhatikan ramai gak blogger yang update entry pasal durian crepe. aku sendiri pun taktau ape mende durian crepe ni. tak pernah dengar, tak pernah rasa. durian crepe ni baru dicipta ke?

asalnya aku ade terbaca blog Pinky Girl Talk yang dia ada cuba buat durian crepe ni. lepas tu aku google, memang bersepah la kan gambar-gambar dan resepi. tengok pada gayanya macam sedap.

kebetulan masa aku tengah dok usya ape mende durian crepe ni, kawan serumah aku tanya aku nak beli durian crepe ke tak. memandangkan tak pernah rasa, nak gak try kan. so aku setuju je nak beli.

dah berkurun aku tak rasa dessert yang sedap macam durian crepe ni. aku tergamam lepas rasa satu durian crepe tu. memang sangat sedap! tapi taktau la kalau sedap ke tak tu bergantung pada orang yang buat kan.

*aku tak sempat nak tanya kawan aku tu dengan siapa dia beli durian crepe yang sedap tu. nanti aku tanya dia pastu aku letak terus contact number orang yang jual tu kat sini. :)

13 comments:

  1. dekat dashboard blogger pun bersepah entry durian creepy ni . mcm biasalah saya la org yg lambattt skali . hoho

    ReplyDelete
  2. wahhhh..... aku smpi skrg masih x dpt nk merasa lagi... :(

    ReplyDelete
  3. cik siti pun tak pernah lagi try durian crepe ni...huhu....siyes, teringin sgt nak makan

    ReplyDelete
  4. bila la dapat makan durian crepe

    ReplyDelete
  5. Memang sedap pun crepe durian ni :-)

    ReplyDelete
  6. wah, teringin nak try.. mcm sedap! :D

    ReplyDelete
  7. patut la ramai masuk blog. ade link kat sini. haha. thanx!

    sedap kan. lepas ni dah boleh bisnes durian creepe okay =P

    ReplyDelete
  8. patut la ramai masuk blog. ade link ke PinkyGirlTalk rupanya. haha. thanx!

    mmg sedap. lepasni boleh buat bisnes durian crepe okay =P

    ReplyDelete
  9. belum penah try....kena carik nie

    ReplyDelete
  10. try chocolate crepe .. best tau ! :)

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers