Ads

Dah Install Windows 8. Best!

sekarang ni bersepah iklan pasal operating system (OS) baru dari Microsoft iaitu Windows 8. aku sendiri dah install ke dalam laptop aku. komen aku, sangat memuaskan.

aku bukan nak tulis review pasal Windows 8 ni, cuma aku nak bagitau yang Windows 8 ni lebih baik berbanding Windows 7.

start screen laptop aku

memang standard la manusia kat Malaysia ni takutkan perubahan even kepada yang lebih baik. sama seperti zaman Windows 7 baru keluar dulu, ramai yang takut nak beralih dari Windows XP dengan alasan takut tak reti nak guna.

alasan tu bagi aku agak kurang munasabah. korang guna Windows kot, bukan LINUX. bila Windows 8 ni baru keluar, konfem ramai yang takut nak cuba. dulu masa Windows 7 korang cakap macam tu gak kan? tengok sekarang berapa ramai yang pakai Windows 7.

rupa desktop aku

bagi aku tak susah pun nak biasakan diri dengan Windows 8 ni. mungkin ramai yang rasa tak selesa pada awalnya sebab dalam Windows 8 start button dah takde.

takpe, start button tu dah pun ditukarkan dengan start screen yang mana aku rasa ini bukan la masalah yang besar malah lebih menyenangkan.

aku paling suka charm bar ni
nak shutdown: charm bar > settings

aku cuma ambil masa dalam kurang dari sejam untuk biasakan diri dengan Windows 8 ni. aku sarankan korang tukar la ke Windows 8, tak perlu nak format cuma upgrade je.

paling best, Windows 8 ni lebih smooth dan kemas berbanding Windows 7. laju tak? aku dah try, sangat laju kat laptop aku ni.


korang boleh baca di Amanz.my dan Jomphp pasal Windows 8 ni. ada banyak tips dan tutorial pasal OS baru ni.

20 comments:

  1. nak try jugakkkk . tapi tak reti lah pulak nak buat :D

    ReplyDelete
  2. nak try jugakkkk . tapi tak reti lah pulak nak buat :D

    ReplyDelete
  3. uwah..menarik nih! na tkr jgk lah...
    nmpk awesome jeh! :))

    ReplyDelete
  4. wah! menarik niih...
    na tkr lah, nmpk awesome... hu..

    ReplyDelete
  5. yup. serious best ! gui dia smart !

    ReplyDelete
  6. Tak try lagi... Mesti guna. Yang baru mesti lagi best. Itulah kebiasaannya :)

    ReplyDelete
  7. sounds good ! nak try gak ah.. tpi binbang gak tkut lptop neh xsupport .. nk tukar k wndows 10 dlu, tpi tak trtukar, sbb ad yg kte lptop samsung neh, tak support wndows 10 ..

    ReplyDelete
  8. laaaa... bestttt! dah dpt yerr :D phewww...bila la my turn kan.

    ReplyDelete
  9. @cikmisi leen
    wahh.. canggih giler ade windows 10.. windows baru je keluar yg 8, bile masa ade 10 pulak ni? haha :p
    byk laptop support la windows.. apple mac je yg tak support.. sape ngajor laptop lain tak support windows? kedai ke? sah la kene tipu.. huhu

    ReplyDelete
  10. wowww..ohsem ! nak try jugak lah nti :)

    ReplyDelete
  11. macam mana nak update windows 7 ke 8 ?

    ReplyDelete
  12. @Syafiq Rashid
    kene la download iso windows 8 dulu.. pastu mount then install je mcm biasa

    ReplyDelete
  13. cuba update sampai habis, gerenti slow dan w7 lebih baik dari w8.

    ReplyDelete
  14. sekarang pakai win 7..boleh upgrade camtu je ker? data semua camner?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau upgrade takyah backup.. install je mcm biasa.. kalau upgrade sume mende yg kita install dia tak usik, still boleh guna. files semua dia tak usik :)

      Delete
  15. kene bapkup awal2 la cik adik woii..

    ReplyDelete
  16. Kene bapkup awal-awal la..

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers