Ads

Apa Yang Korang Harapkan Dari Blog Korang?

korang sebagai blogger apa yang korang harapkan? ada macam-macam jenis blogger. ada yang suka kalau blog dia ramai follower, ada yang suka kalau orang tinggalkan comment kat entry. jenis aku pulak suka kalau orang tinggalkan comment kat entry. pasal bilangan follower aku tak amek kisah sangat.




aku rasa macam seronok sangat kalau nampak banyak comment masuk kat mana-mana entry yang aku publish. dengan comment dari korang ni, nampak sikit apa yang aku tulis ni dibaca dan dihargai.


-----------------------------------


tak guna kalau kumpul follower banyak-banyak kalau followers korang tu semua palsu, tak baca pun apa yang korang tulis. sebab apa jadi macam ni? sebab kesan dari konsep "i dah follow u, u follow la i balik". eh, banyak cantekkk..


kau suruh orang follow blog kau sebab kau dah follow dia. bagi aku nampak sangat kau desperate, ini gejala yang tidak sihat adik-adik ooi.. kalau orang suka dengan blog kau, takyah disuruh nanti dorang akan follow jugak.


-----------------------------------


apa yang penting, bukan kerjasama tapi keselesaan pengunjung blog. sape nak masuk blog yang serabut dan berat kan? kekemasan tu paling penting. takyah nak letak dandruff berterbangan sangat dalam blog kau, bukan lawa pun.


lagu pun satu hal. aku penat tau tak cerita pasal lagu dalam blog ni. paham-paham sendiri la kenapa aku tak suka blog yang letak lagu ni. takyah nak promote lagu feveret korang, sikit pun takkan mengubah jiwa rock aku ni.


-----------------------------------


kalau korang ada senarai perkara yang tak best tentang blog aku ni, boleh la bagitau terus kat sini. aku nak jugak buat improvement.

17 comments:

  1. kalau macamtu nak letak lagu rock la kat blog. baru abg meuz nak dtg blog kite. hahahah :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang minat rock tapi kalau lagu dalam blog mmg tak suke.. hehe

      Delete
  2. emm... gud.. aku suka post pasal semua benda~ mostly jiwa jiwa sebab aku jiwa jiwa.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasal jiwa2? haha aku kurang sikit nak baca hal2 personal org lain ni.. tak paham.. hehe

      Delete
  3. kalau blog best, memang akan di follow tanpa paksaan...kita nak pembaca setia, bukan follower...hehe

    ReplyDelete
  4. sama la..lebih suka kalau ramai yg tinggalkan komen..nak bgtau blog apisejuk telah di delate...rase malas nk update 2 dua..cukup satu blog je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tangan ada 4, kepala ada 2, boleh la nak buat dua blog.. kalau buat dua blog konfem salah satu terabai.. hehe

      Delete
  5. n blog yg cursor yg kecik mcm haram pon menyakitkan hati jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. betull.. ade cursor yg letak muka sendiri pun ade.. rse mcm annoying giler org customize cursor ni.. haha

      Delete
  6. sentiasa harapkan yg terbaik buat blog kan?

    ReplyDelete
  7. suka kalau org komen kat entri blog..tapi lately ni masing2 jadi silent reader... :-(

    ReplyDelete
  8. 1. suke org komen.
    2. suke org tinggalkan link blog kat shoutbox.
    3. suke org follow. tp haruslah ikhlas. :P

    tp, kalau org x nak komen pun x pe. janji dorang kene bace ape yg aku tulis tu, smpai abis. baru la rase diri ini dhargai. hehe

    ReplyDelete
  9. sama. suka org tinggal komen. tu lebih best dr yg lain haah

    ReplyDelete
  10. haha. follower tu just nak menilai kefemesan je kot. tapi tak semestinya kalau follower 20 ribu, reader pun 20 ribu. paling2, reader cuma 80++ je.

    ReplyDelete
  11. salam.. wah nice entry, betul tu, saya paling xsuka klu bloggger psg lagu dlm blog dia, sgt2 mengganggu.. bdk IT eh? hehe

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers