Ads

Untuk Yang Malas Belajar Photoshop

sejak dari dulu lagi ramai blogger-blogger yang tanya aku macam mana nak pandai photoshop. penat sebenarnya jawab soalan ni. kalau tanya makcik jual goreng pisang pun dorang akan cakap, "belajar la".


betul, takde sorang manusia pun yang lahir-lahir terus pandai semua mende. tiap-tiap orang bermula dari kosong... kosong...~

----------------------------------

untuk entry ni aku takkan mengajar photoshop sebab aku tak reti nak mengajar orang melalui blog. kalau aku ajar face to face mungkin boleh dengan jayanya.

tujuan asal entry ni adalah untuk memperkenalkan kat korang satu aplikasi web yang bernama PicMonkey. mungkin ramai yang dah tau PicMonkey ni menatang ape. takpe, aku bagitau kepada yang taktau je lagi.

photo collage

kat website PicMonkey ni memudahkan korang untuk edit gambar tanpa memerlukan skill photoshop. cuma drag and drop, dah siap. effect untuk satu-satu gambar pun ada banyak.

jangan tanya aku banyak-banyak pasal PicMonkey ni, aku pun tak explore sangat. aku rasa kalau korang explore sendiri kurang dari sejam korang dah pandai.


bagi sape-sape yang dah terai mende alah ni, boleh la share sekali. kreativiti orang lain-lain :)

8 comments:



  1. ni ada satu soalan very the venggong..hahaha.

    picmonkey?gambar monyet ke?hahahaha.

    btw saya tak terai lagi app tu..

    nak gi try la..hehehe.thanks sharing..

    done follow here:) salam kenal :)

    ReplyDelete
  2. Great job! thanks atas infonya. Nak try gaklah nanti :)

    ReplyDelete
  3. picmonkey ! sy selalu guna apps ni . senang sgt . tak rumit macam photoshop :)

    ReplyDelete
  4. photoshop tak rumit pun sebenarnye.. senang.. antara malas dgn rajin je nak cari ilmu tu.. :)

    ReplyDelete
  5. Terima kasih atas perkongsian ini

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers