Ads

Produk Acai Berry Bahaya?

malam tadi ade blogwalking kejap. banyak gak blog yang aku singgah. ada aku singgah lama-lama dan ada yang aku singgah kejap yang mana tak sempat nak abes loading aku dah blah.

sebab apa aku blah awal dari blog-blog tertentu tu? sebab blog tu ada lagu. kebetulan aku tengah layan lagu-lagu rock kapak kat laptop aku ni.

so, aku takde masa nak singgah blog yang ada lagu sebab takut mengganggu aku tengah layan lagu sendiri. dan aku jugak takde masa nak mencari button pause kat dalam blog-blog tu.

-------------------------------------

tapi bukan pasal lagu dalam blog yang aku nak cerita. aku tertarik dengan satu entry di blog Arxar Nadhirah tentang bahaya produk acai berry. macam familiar acai berry ni.




baca punya baca entry dia, rupa-rupanya dia buat ulasan dari artikel di myMetro. maka sah lah berita pasal bahaya produk acai berry ni.

-------------------------------------

masih lagi tertanya-tanya, aku pun bukak google. aku cuba-cuba buat research tentang acai berry ni. oh, memang khasiat acai berry ni tidak ada bukti saintifik pun lagi.


source: wikipedia


aku buat entry ni pun sebab ramai gak kawan aku yang guna produk berasaskan acai berry ni. tambah pulak aku memang takde idea lain nak tulis apa. haha

-------------------------------------

so, apa pendapat korang? aku pasal mende ni atas pagar je sebab aku pun tak pernah terai produk-produk acai berry ni.

11 comments:

  1. aah la, ader gak terbaca ttg produk acai berry nie...mmber pnh try, katanya cepat giler trn berat...ish2...rupa-rupanya...

    ReplyDelete
  2. ngeee takut nak guna pape produk kat pasaran sekarang

    ReplyDelete
  3. acai bery yg beracun itu adlah ACAIBERY dari CHINA..bukan acaibery dari INDONESIA(keluaran pt adonai perkasa)..ia masih selamat,tiada kndgn dadah&bhn beracun..tlh t'bukti melalui customer&pihak syarikat sendri.tak bahaye pun...

    ReplyDelete
  4. @Hannah Sytieh
    taktau nak ckp la.. kenyataan dari syarikat pun kadang2 takleh nak caye sgt.. pape hal kene rujuk kementerian kesihatan jugak. reaserch pun kene buat gak. :)

    ReplyDelete
  5. selagi tak dapat pengesahan , selagi tu taknak cuba , heheeheheh

    ReplyDelete
  6. tak pernah cuba tapi macam nak cuba tapi macam takut nak cuba.

    hehe :D

    ReplyDelete
  7. tengok pun takut nak cuba huhu..

    ReplyDelete
  8. Makan ubat dari hospital jee la ^^ Rugi beli product memahal kalau tak menjamin kesihatan jugee :)

    Btw, thanX pada tUan punye belog kerana telah memfolow belog saye ^^v

    ReplyDelete
  9. Salam...
    Just nak share pasal acai berry ni cuba baca link disini http://zakikhan.net/acai-beri/ kawan saya ada yg makan acai berry plus tu...memang rasa tak lapa dahaga je..tp kalau fikir balik mst tak logik buah buat kita tak rasa lapar kan?cuba tengok betul2 dia punya botol mcm buat cincai2 je *acaiberryplus*. Ada jugak baca kat fb yg pmpuan tu dah 4bulan makan and pergi check kat doctor tp buat masa sekarang alhamdulillah tak ada apa2 yang tak normal.tp untuk senang kurus memang tiada jalan pintas..hanya kawal permakanan dan bersenam...memang susah nak ikut..tapi kalau kurus banyak penyakit nak buat apa kan? Saya nasihatkan siapa yang makan acai berry tu berhenti lah serta merta..baik minum the orang kampung lepas makan.ia membantu sistem pencernaan.

    ReplyDelete
  10. http://zakikhan.net/acai-beri/ cuba baca ini

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers