Ads

Segmen Gulai Tempoyak Ikan Patin

sebenarnya lama dah berniat nak buat segmen ni tapi disebabkan malas aku tangguhkan sekejap. kali ni aku nak ajak korang join segmen yang dianjurkan oleh aku sendiri.

syarat yang aku tetapkan sangat mudah. aku tak suka tetapkan syarat yang orang lain pikir dua tiga kali nak join.

---------------------------------------


ok, pada tiap-tiap hari Isnin, Rabu dan Jumaat aku akan buat satu entry khas sebagai tanda terima kasih. entry khas tu aku nak buat macam mana?

senang, pada hari Isnin, Rabu dan Jumaat aku akan buat satu entry. di dalam entry tu aku akan letakkan tiga banner blogger (peserta) yang bertuah. banner?

sebelum tu meh tengok sini syarat-syarat nak join:

  1. sediakan satu banner ciptaan sendiri bersaiz 400x150 (tak kisah korang nak buat macam mana).
  2. buat satu entry ringkas tentang segmen ni.
  3. dalam entry ringkas korang tu sertakan sekali link ke blog aku.
  4. tinggalkan link entry korang kat ruangan comment.

---------------------------------------

agak-agak susah tak nak join? banner tu korang buat la ikut kretiviti korang. nak banner sekadar tulisan pun aku terima tapi dengan syarat size dia mesti la tepat dengan size yang aku mintak (400x150).

banner warna merah yang aku buat kat atas tu terpulang korang nak amek letak dalam entry ke tak, aku jenis tak kisah sangat.


paling penting aku tak tetapkan syarat untuk follow blog ni. nak follow ke tak itu pilihan masing-masing. korang boleh check senarai peserta DI SINI.

*nanti aku tunjuk macam mana rupa entry khas tu, yang penting join je dulu. hehe

---------------------------------------

UPDATE: kat bawah ni contoh entry ringkas yang perlu korang buat:


banner tu korang boleh buat menggunaka photoshop, photoscape dan kalau terrer buat guna ms paint pun boleh. kat internet ada banyak free online banner maker, korang boleh search kat google :)

23 comments:

  1. rajin join segmen....:) YM tak sempat2 lagi nak join...huhu..

    ReplyDelete
  2. haah lah menarik, insyallah sy join :D

    ReplyDelete
  3. gune photobucket boleh ke?? tak pndai plak nk wat banner ni...hehe..

    ReplyDelete
  4. @Nory Zoulkefle
    tak kisah guna apa pun.. janji size dia besar tu.. hehe

    ReplyDelete
  5. http://nurulnamasaya.blogspot.com/2012/10/jom-join-segmen-gulai-tempoyak-ikan.html

    ReplyDelete
  6. @nurul ain
    thanks Ain.. boleh check kat sini utk tgk banner peserta lain :)

    ReplyDelete
  7. http://diarisosial-syakirrahman.blogspot.com/2012/10/gulai-tempoyak-ikan-patin.html

    ReplyDelete
  8. i'am new here :)

    JOin :-
    http://bacerjer.blogspot.com/2012/10/gulai-tempoyak-ikan-patin.html

    ReplyDelete
  9. join kat blog satu lagi...http://apisejuk.blogspot.com/2012/10/segmen-gulai-tempoyak-ikan-patin.html

    ReplyDelete
  10. nak join juga laa..

    http://ceritasyarafina.blogspot.com/2012/10/segmen-gulai-tempoyak-ikan-patin.html

    ReplyDelete
  11. sorry, dah betulkan banner..tp simple giler la..saiz dah ejaz baik...http://apisejuk.blogspot.com/2012/10/segmen-gulai-tempoyak-ikan-patin.html

    ReplyDelete
  12. wanie join! tanx invite btw..

    http://wanie-raina.blogspot.com/2012/10/segmen-gulai-tempoyak-ikan-patin.html

    :D

    ReplyDelete
  13. dah join..kalau ada salah dan silap gitau ekk...

    http://mamahannybunny.blogspot.com/2013/02/segmen-gulai-tempoyak-ikan-patin.html

    ReplyDelete
  14. sy asal temerloh ! bandar ikan patin hehehe sedapnyer gulai tempoyak ikan patin

    ReplyDelete
  15. dan say pun study dekat uniten putrajaya :D

    ReplyDelete
  16. dah joinn..heeeeee

    http://zyrapotpet.blogspot.com/2013/02/zyrazeezee-segmen-gulai-tempoyak-ikan.html

    ReplyDelete
  17. sy join gak..

    http://www.pakciklie.com/2013/03/jom-join-segmen-gulai-tempoyak-ikan.html

    ReplyDelete
  18. dah join ...

    http://harumanvee.blogspot.com/2013/03/segmen-gulai-tempoyak-ikan-patin-jom.html

    ReplyDelete
  19. join jugak !
    http://misspikamokka.blogspot.com/2013/03/segmen-gulai-tempoyak-ikan-patin.html

    ReplyDelete
  20. http://umikasum.blogspot.com/2013/03/segmen-gulai-tempoyak-ikan-patin.html

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers