Ads

Sabun Bukan Di Bilik Mandi

kebelakangan ni aku kerap jugak la makan kat luar. sebelum ni makan nasi bungkus je. yang tak best bungkus-bungkus ni sampah je la.

klik untuk sedekah RM0.20 ke blog ini:

tapi aku cuma nak bercerita pasal makan kat luar ataupun makan kat kedai makan. jenis aku ni kalau makan guna sudu memang kerap nasi tak abes. kadang-kadang tinggal separuh nasi tak habis. bagi aku makan guna sudu tak menyelerakan.

----------------------------------------

bukan pasal makan guna sudu yang aku nak cerita, tapi pasal makan guna tangan. kalau dah makan guna tangan, selera memang tip top. tapi masalahnye, kedai makan tu sendiri.

banyak gak la aku tengok kedai makan yang tak sediakan sabun basuh tangan. sebaiknya letak la dispenser dan at least ade sabun buku tu pun jadi la.

----------------------------------------

aku sebenarnya tak suka tangan ade lebih-lebih minyak, tak selesa. ada orang cakap guna tisu lap tangan, tapi kalau guna tisu bau makanan kat tangan tak hilang.

camne aku nak setting-setting rambut kalau awek cun lalu kan, kang berbau belacan rambut aku. tapi paling kerap yang aku perhatikan dorang ade dispenser tapi sabun kat dalam tarak, kosong je.

----------------------------------------

itu je sebenarnya aku nak cerita, tak penting sangat pun bagi sesetengah pihak. cuma aku nak luahkan apa yang aku rasa. kadang-kadang orang tak paham kenapa aku makan guna sudu even masa lunch.

sebelum amek lauk, aku usya sinki. aku tengok ade sabun ke tak. kalau ade sabun aku makan guna tangan, kalau takde memang jawabnya aku makan guna sudu lah.

11 comments:

  1. sangat setuju...saya kalau makan kat luar mesti kena amek sambal belacan..faham2lah bau tgn macam mana lepas makan yg tu..hehe

    ReplyDelete
  2. bawak sabun sendiri je.hehee

    ReplyDelete
  3. mmg betul tuh. dah kedai mkn org melayu confirm org amek sambal belacan kan...lepas mkn sbun plk tkde mmg mengudang bau busuk lah kan.....

    ReplyDelete
  4. Bgs2.. kebersihan perlu diutamakan..
    selalunya lelaki tak ramai yg pk cm ni...

    ReplyDelete
  5. Kalau makan nasi kosong, tak kan nak kena sabun jugak, =)

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  6. @Anastasyea Aida
    err.. tak pernah lg tgk org dtg restoran mkn nasi kosong je.. lauk2 mesti ade punye.. hehe

    ReplyDelete
  7. i'm agree.. btw, kalau dah elok cair awek tuh dah kena usya, terus reject rambut bau belacan. :P

    ReplyDelete
  8. betol bro...krole pon ska mkn pakai tngan walo mkn luar sklipun...kna makan ada belacan waktu pergh!!! tension bla tauke tak sediakn sabun...bau bro!!!

    ReplyDelete
  9. ehh same..hehe
    tapi lau g knduri..biasa pakai tgn jgk..sudu xde..sbun pon xde..nk wt cmne...huuu

    -makan kueh je..^o^-

    ReplyDelete
  10. b bwak losyen, ngeh2.. bersih tu kurang jugak at least bau kurang ;)

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers