Ads

Template Baru

kini aku hadir dengan template blog yang baru. kali ni aku buat yang simple je, laju sikit nak loading nanti. aku perasan ramai blogger yang tak amek berat pasal kekemasan dan berat template blog ni.


penting sebab kekemasan memberi keselesaan kepada pembaca blog kita. kalau boleh jangan guna header yang saiz gedabak ataupun header jenis flash sebab ia memberi kesan kat manusia-manusia yang menggunakan laptop slow.

kita kena consider jugak orang lain. tak semua orang ada unifi kat rumah dan tak semua orang mempunyai laptop yang laju. aku sendiri pakai laptop lama, sebab tu aku tau blog mana yang berat, ringan dan semak.

---------------------------------------

kalau boleh jenis font dan saiz font tu kene jaga sikit. jangan la kecik sangat dan jangan la besar gedabak pulak. adjust bagi nampak nice-nice.

oh, jangan lupa pasal jenis font. ramai blogger baru suka pakai font jenis cacing kerawit, konon-konon lawa. ye la, memang lawa pun tapi lawa kat mata kau sorang je la.

kalau ada yang cakap "blog aku, suke hati aku la nak buat macam mane pun.", sila hentikan promote blog korang. kalau nak orang selalu datang blog kita, kene la ikut pandangan kebanyakan pembaca.

---------------------------------------

ada banyak lagi garis panduan yang korang kena ikut untuk ramaikan pembaca blog korang. aku sendiri pun tak reti sangat nak tulis tips sebab aku bukan la feymes sangat pun.

kalau boleh korek sikit ilmu-ilmu dari blogger yang feymes-feymes.

*agak-agak blog aku sekarang ringan tak? kalau ada pape pandangan bagitau je kat sini.

11 comments:

  1. Lajuuuuu .. dan kemas yang penting :)

    ReplyDelete
  2. nice ...
    yg lain semua dah komen kat atas hehe
    xD

    ReplyDelete
  3. arghhhhhhh sentap2 -.-" aku pki header flash. sila btkan header baru please. haahhhahak

    ReplyDelete
  4. Simple, kemas dan lebih ringan berbanding yg lama..

    ReplyDelete
  5. simple dan ringan sangat.. mang mudah difahami... and trima kasih atas komen yang sangat dihargai.. saya akan cube besarkan sikit font.. ehehe... kalau ada komen2 lagi kt blog sy bgtahu lah ea.. tq... lapo nengok tajuk bloh ni

    ReplyDelete
  6. @El-Janna
    nak tologn buatkan header? hehe serius ke? kag rugi duit yg awk buat header flash tu.. hehe

    ReplyDelete
  7. thanks semua. kalau ade pape lagi cadangan bagitau je

    ReplyDelete
  8. belog awk ni mmg sgt ringan..tak sampai 500 gram kot..weee~~

    thanks for the support..really appreaciate it >_<

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers