Ads

Photo Editor Untuk Beginners

sebelum ni ramai yang mintak aku buatkan tutorial pasal photoshop tapi aku tak buat-buat lagi. aku kalau nak ajar photoshop ni tak reti sangat, tips aku ialah korang kena pandai godek sendiri, lama-lama biasa lah tu.

contoh - tuan punya gambar, Ain

aku pun masih belajar lagi pasal photoshop ni, banyak mende yang aku taktau lagi pasal photoshop ni. nak pandai photoshop senang je, kena la rajin bukak tutorial kat internet, bersepah kot.

-------------------------------------

disebabkan aku malas nak buat photoshop tutorial, kat sini aku nak kenalkan dengan korang dua software yang membolehkan korang edit gambar dengan senang.

Photoscape

image credit to mikohiro.blogspot.com

software ni aku percaya ramai yang dah ada, tapi takpe aku kenalkan software ni untuk yang taktau lagi. software ni free, saiz tak besar dan senang nak guna. senang kalau nak buat gif animation, sesuai untuk gadis-gadis bawah umur. haha

[Download Photoscape]


Adobe Photoshop Elements

image credit to avforums.com

ini software berbayar tapi serius senang giler nak guna berbanding adobe photoshop yang full edition. bagi sape-sape yang nak biasakan diri dengan photoshop, boleh la try photoshop elements ni. aku takkan sediakan link untuk download sebab ini software berbayar. kalau nak free korang boleh contact email aku.

-------------------------------------

dua kat atas ni cuma sebahagian je. aku tak tau sangat sebab aku memang menggunakan Adobe Photoshop sepanjang masa. dulu pun pakai MS Paint je.

kalau korang ada kenal dengan software sedemikian rupa, boleh la share sekali kat sini.

7 comments:

  1. alamak!!malu lah sya mcm ni hahah

    ReplyDelete
  2. nakkkk Adobe Photoshop Elements !!

    emel ke sukamenaip@yahoo.com

    ReplyDelete
  3. ayu bab2 software alahai mmg kurang sikit..hihi

    ReplyDelete
  4. photoscape? wah. baru tau ni. thanks bro :)

    ReplyDelete
  5. kita sll guna photoescape aje...
    nak jugak emailkan kat dhiashahida@gmail.com..:))

    ReplyDelete
  6. kita sll guna photoescape aje...
    nak jugak emailkan kat dhiashahida@gmail.com..:))

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers