Ads

Kenapa Dengan Shila Amzah?

sape yang tak kenal dengan Shila Amzah kan? ada rupa, ada suara, memang budak-budak baya aku ni jadikan dia ciri-ciri wanita idaman lah. even kawan-kawan aku pun ada yang minat dia ni.


aku takde la minat sangat si Shila Amzah ni. masa mula-mula dia tengah top boleh la jugak aku melayan si Shila ni sebab dia ni kategori awek cun je. bila dah ramai lelaki yang minat, aku terus mengundurkan diri. haha

----------------------------------

ok, baru-baru ni Shila Amzah dah menang Asian Wave yang berlangsung kat China. tahniah abang ucapkan, kehkehkeh (aku lagi tua dari dia kot)

image credit to amalinaathman.my
image credit to mediahiburan.karangkraf.com

sekarang ni dia sudah berhijab yakni bertudung, bagus la macam tu. aku harap dia tak ikut perangai budak-budak hijab hipster kat luar tu, bertudung macam nak jadi singa.

berhijab atau bertudung ni bukan sekadar menutup rambut semata-mata, kene belajar lagi pasal aurat-aurat lain yang perlu ditutup.

*aku pun taktau ape mimpi aku nak tulis pasal Shila Amzah ni. dah kering sangat idea agaknye :p

5 comments:

  1. cantik kan dia bertudung...
    bagus lah kan dah ramai artis da pakai tudung..
    ramai yg kata setakat pakai tududng aje tak guna..but bagi sy,biarlah die..itu urusan dia dgn ALLAH kan..yg penting dia dah tutup aurat..itu satu kebaikan >_<

    ReplyDelete
  2. @nur azian
    memang urusan dia dgn Allah. tapi urusan kita dgn Allah jugak nnt bila ditanya kenapa tak menegur sedangkan kita ada kuasa dan platform utk memberi teguran yang baik. kita menegur atau memberi nasihat adalah kewajipan, tapi terpulang org tu nak ikut ke tak. janji tanggungjawab kita dah setel. :)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah dia pilih untuk bertudung..btw,dia sgt gojes dgn pnampilan skrg :)

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers