Ads

Kembali Ber-Photoshop

dah lama tak usik adobe photoshop. disebabkan laptop aku ni dah uzur sangat, nak buat apa-apa pun agak susah. lain la laptop zaman sekarang ni, bermodalkan RM1500 dan boleh dapat laptop yang jauh lebih baik dari laptop aku sekarang ni.

bukan pasal laptop yang aku nak tekankan tapi pasal kerja-kerja photoshop yang nak aku kaborkan.

memandangkan aku baru je format laptop ni dan menukar OS kepada Windows 7 Starter, terasa la ringan sikit laptop usang aku ni.

mula-mula install photoshop dan terus mengasah balik skill-skill photoshop aku. memang betul kata orang, kalau tak mempraktikkan satu-satu Ilmu tu lama-lama dia akan hilang.


saje terai sebab tu simple je aku buat. agak-agak patut ke aku bukak tempahan header semula? dulu pernah buat tapi give up dengan kerenah customer.

*laptop tahun 2007, processor cuma 1.6Ghz. laptop korang aku yakin kebanyakkannye 2.0Ghz dan ke atas.

11 comments:

  1. laptop haz 2.26Ghz je.. hukhuk. nice la header tu.. kalau nk jana pendaptn skit buka la temphn blik. hee

    bile tgok ur profile, br prasan kita amik kos yg sama la.. semester brape dh? UNITEN tu pn dkt sgt dh dgn rumh haz. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2.2GHz? laju tu.. best la..
      semester berapa kalo kat uniten student2 mmg tak pernah nk igt.. sbb ktorg takde system mcm kat uitm yg kire sem smpai ke abes.. hmmm meuz dh 3rd year :)

      Delete
    2. bila dh berat dgn letk mcm2, slow gak jdinye.. haha =.='

      ooh.. same la kita. tp haz next year bln 7 br hbes. then praktikal.. hee

      Delete
  2. @haz
    eh, sama la.. mungkin la meuz abes next year.. hehe

    ReplyDelete
  3. so dh start wat fyp lom? bg idea skit kt haz nk buat ape boleh? xde idea la.. haha

    ReplyDelete
  4. @haz
    FYP? errr.. blom.. haha ktorg bleh bile2 je amek fyp tu.. nk amek lambat pun takde.. hehe

    blom buat fyp tapi ade la tolong2 kwn sikit buat fyp dorang.. sambil2 tu nk blaja gak.. nnt bile buat fyp sendiri mesti nk bagi gempak kan.. hehe

    ReplyDelete
  5. wahhh.. mesti hebat meuz ni kan.. bestnyee..

    haz lak sem ni memg dh kne start buat proposal fyp dah. cadang macam nak buat mobile learning. tp pasal ape tu yg xtaw lagi.. huu =.='

    ReplyDelete
  6. napa tak pakai gambar tu untuk header?sius cantik!btw,nak buat bisnes ni memang kene banyak sabar.kalau kita jadi customer pon kite akan mintak macam-macam sebab kite bayar.tapi kalo memang diorang tu melampau sangat,call me.meh nak ketuk sikit kepala diorang tu:)

    ReplyDelete
  7. takde photoshop pon... cool tak ? haha

    ReplyDelete
  8. buka laa tempahan semula.
    <---nak order. kalau boleh, emeil ke amalinaathman@yahoo.com

    ReplyDelete
  9. buka tempahan byk sikit. caj mahal SIKITTT sbb ur design tak sama dgn kebanyakan org, huhuu.

    buat duit banyok2 ye..

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers