Ads

Chatbox vs Comment

aku sekarang belum berpuas hati dengan blog sendiri. maksud aku, aku nak bagi blog ni loading lagi laju. setelah menyiasat, aku dapati chatbox kat sebelah ni amek masa yang lebih lama untuk loading.

aku memang kurang gemar dengan chatbox/shoutbox ni.. nak pulak kalau chatbox tu yang jenis kene masukkan nama dan url berulang kali bila singgah di blog berlainan. dulu ada Fibox, sekarang dah tak wujud. aku pun taktau kenapa.



kat sini aku nak tanya pendapat korang, agak-agak boleh tak aku buang chatbox yang kat sebelah tu? dan aku harap korang boleh tinggalkan jejak dengan mengisi ruangan comment. jangan risau, blog aku takde word verification untuk tinggalkan comment.

mana satu korang prefer? chatbox atau comment? kalau ada jawapan sila kemukakan sebab dan hujah.

13 comments:

  1. aku prefer chatbox, sebab kadang2 tak semua entry yang kite tulis org berminat nak komen,. at least, lau tak komen, boleh gak tinggal jejak kat shoutbox and jejak balik,. lau tak, dtg kosong je la :D

    ReplyDelete
  2. salam..kalau saya jgnlah dibuang chat box tue..sbb senang bagi kami yang suka tinggal jejak nie nk tggalkn jejak kt situ~~lagipun terkadang modal nak komen balik nie kadang2 xde..suka membaca dari meninggalkan kmen..hahaha...sekadar pndangn ~~ jgn marah yer saudara~~~

    ReplyDelete
  3. depends. kalau komen kena letak word verification, sy prefer chat box. haha

    ReplyDelete
  4. Comment je better kot.. chatbox ni wat lambatlah. Lagi satu manyak spammer kan.
    My latest Entry :)
    Saya trauma kat Encik Jamban

    ReplyDelete
  5. sebenarnya dua2 penting...ahahahaha... tapi aku lebih suka komen kt entri, kalo nk chat tuh btter chat kt twtter atau fesbuk fanpage je :)

    ReplyDelete
  6. bagi jaa jaa suka kalo blog ssrg tu ada cbox! heeeee... senang nak sembang2 ngn tuan blog...lagi satu dari situ jugak kita dpt tambah kenalan baru....

    ReplyDelete
  7. sy suke komen ajer.. malas nak tekan chatbox nun di hujung sana itu...

    ReplyDelete
  8. hmmm.. nampaknye majoriti memilih utk kekalkan chatbox tu.. ok, aku kekalkan chatbox tu..

    tapi aku suke tgk entry yg byk org komen, nampak meriah sikit.. hehe

    thanks bagi cadangan :)

    ReplyDelete
  9. kekalkan cbox.. senang nak tinggalkan jejak..

    ReplyDelete
  10. aku suka pun suka komen...dan dikomen...huhu

    ReplyDelete
  11. chatbox kut, sebab bila sesuatu blog tu lambat sangat loading users akan fed up so dia akan tinggalkan link di chatbox je... #just sharing my opinion :)

    ReplyDelete
  12. sya suka dua2..tp baik jgn buang chatbox tu..sebab bukan semua org suka nak komen entry..tp bila ade chatbox,geram gak...xde komen pon..adoiiiii laaa...

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers