Ads

Merdeka Malaysia 55 Tahun

aku nak cerita pasal merdeka kat malaysia ni takde la aku reti sangat sebab aku bukan lahir zaman perang pun.. tahun Malaysia mendapat kemerdekaan dari penjajah pun ayah aku belum lahir lagi..

tapi ramai yang cakap, merdeka tak semestinya merdeka dari huru-hara yang penjajah bawak kan.. ade betul gak sebab dah macam-macam pendapat tentang kemerdekaan..

makin lama makin pelik istilah-istilah yang digunakan oleh budak-budak muda bagi menampakan kecanggihan dalam berbahasa Melayu.. erk


image credit to eyepeedee.blogspot.com


pada tarikh 31 Ogos tahun 1957, orang yang bertanggungjawab mendapatkan kemerdekaan telah memilih tarikh ini untuk sambutan rasmi hari kemerdekaan Malaysia.. padahal kalau tak silap bulan February pada tahun yang sama Malaysia dah official merdeka pun..

sebenarnye aku nak cerita pasal tema dan logo merdeka tahun ni.. isu ni dah lama dah pun wujud tapi aku baru nak tulis pasal ni..

bagi aku tema untuk merdeka tahun ni kurang sesuai la.. sangat menggelikan ketiak bile pertama kali dengar tema merdeka tahun ni..

logo pun sama gak, sampai sekarang aku taktau mana satu logo rasmi Merdeka 55.. sebelum ni ade muncul yang buruk, tapi bila dah ramai komplen mula la cakap logo tu tak official.. heh, cover abes kurang cerdik..

aku taknak tunjuk logo yang buruk tu kat sini.. cukup la aku tunjukkan logo-logo hasil dari kreativiti designer-designer tempatan sendiri..


image credit to hazrilhafiz.blogspot.com


mana satu yang paling sesuai dan smart? aku sendiri pun susah nak pilih sebab logo lawa-lawa tapi tema sakai giler.. haha

5 comments:

  1. aah kan.. logo banyak je lawa,,tapi tema...alahaii

    ReplyDelete
  2. Logo no.3 tu best sebab tak ada J***i D******i dalamnya..(-.-)

    ReplyDelete
  3. selamat hari merdeka (: logo no.4 cantik (:

    ReplyDelete
  4. design tak penting, yang penting cara kita menyambutnya

    ReplyDelete
  5. malas nak komen benda2 yg mcm ni. tak minatt sbb merdeka kali ni mcm2 pulak terjadi. -_-

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers