Ads

Apa Itu Gangnam Style?

kebelakangan ni Gangnam Style dah jadi fenomena oleh masyarakat dunia.. omputeh pun sampai terbawak-bawak lagu Gangnam Style ni..




bagi sape-sape yang masih lagi blur, aku hanya bleh bagitau yang Gangnam Style ni hanya lagu berbahasa dan berasal dari Korea Selatan semata-mata.. penyanyi lagu ni, PSY (Park Jae-Sang)..

aku sendiri takde la impressed sangat dengan mende alah ni, cukup la sekadar tahu ape mende Gangnam Style ni.. ade yang cakap kelakar, ade yang cakap best dan ade jugak yang cakap menyampah..




PSY pun dah berumur 34 tahun ni, takde la muda sangat dan jelas dia ni bukan la penyanyi baru kat Korea Selatan tu..

terdapat beberapa selebriti Korea Selatan yang muncul dalam video clip ni:

  • Hyuna, ahli kumpulan 4minute
  • Yoo Jae-Suk, pelawak/pengacara (Running Man)
  • Noh Hong-cheol, pelawak/pengacara (Heroes)
  • Daesung dan Seungri, ahli kumpulan BIGBANG

kalau power cuba cari sendiri..

semasa aku menulis entry ni, dah 60 juta orang tonton video ni kat Youtube.. bagi yang first time tengok agak-agak ape reaksi korang?

*sebenarnye pening kepala housemate aku pasang lagu ni berulang kali dengan volume yang tinggi

7 comments:

  1. ehh ade daesung dengan seungri eh? serius tak perasan. okay nak tengok balik. ahaha. :p

    ReplyDelete
  2. oppa gangnam style!
    oppa..oppa...!hahaha

    ReplyDelete
  3. tak pernah minat korea2 ni

    tapi asal yg lagu kali ni mcm boleh diterima oleh telinga ku?? keh3

    tak tau la nak carik diorang sbb x kenal sorang pun.. kui3

    ReplyDelete
  4. Oooo.... Gangnam style ni lagu rupanya... Ingatkan sejenis style pakaian... hehe

    ReplyDelete
  5. budak bigbang dua ekor tu berlakon jadi orang tua yang main dam (scene meletup).. mmg tak nampak sangat pun muke dorang

    ReplyDelete
  6. first time dgr lagu ni kat dalam kereta,aku tanya membe :

    "eh, yang kau pasang radio Hindustan ni pesal???"*muke bengang


    Bile dgr betul2 lagu tu,baru lah..

    "Oh..lagu Korea ghupenye..hahhahaa"


    p/s:Muez,FiBox kenape takleh bukak da ek?huhu. Aku terus tukar yg lain plak. geram rasenye.. huhu

    ReplyDelete
  7. 1st time suke, lama2 dah bingit telinga nie, anak2 suke..

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers