Ads

Pernah Main Game Ni?

kali ni aku nak post pasal video game kat pc pulak.. game ni antara game yang paling aku suka main dan takkan bosan.. game yang aku maksudkan adalah The Sims..

The Sims ni ada tiga siri iaitu The Sims, The Sims 2 dan The Sims 3.. game ni bagi aku boleh tahan best sebab macam-macam kita boleh buat, hampir menyerupai rutin harian kita..

The Sims


The Sims 2


The Sims 3


aku tak pernah main pun The Sims siri yang pertama tu.. aku mula-mula kenal The Sims pun dari The Sims 2.. untuk game ni makin baru, gameplay dia makin best.. makin baru makin banyak mende yang korang boleh buat..

aku hanya boleh buat perbandingan antara The Sims 2 dengan The Sims 3 je la sebab dua-dua game ni aku dah main dan memang The Sims 3 lebih banyak function berbanding The Sims 2.. hmm The Sims yang pertama apetah lagi kan..

agak-agak korang yang baca ni pernah main tak game ni?

10 comments:

  1. My favourite game!!
    hehehe...dri the sims first main sampai skrg..
    seronok boleh buat2 rumah sendiri..baju fashion apa..huhuhu

    ReplyDelete
  2. pernah. sampai satu tahap tuh, sampai obses main game nie. hihi. ;P

    ReplyDelete
  3. pergh.. game ni bro.. game ni... siyes aku xpenah main.. hahaha

    ReplyDelete
  4. game yg selalu disalah guna

    ada part tu mmg popularr :P

    ReplyDelete
  5. xpernah...sy lbh suka main game puzzle atau solitare je..hehe..=)mmg xuptodate lah kan...

    ReplyDelete
  6. aku pernah main tapi tak addict sangat. kawan aku gile addict dengan sim ni.
    biasa aku main CS,dota,NFS.. tapi dulu r,sekarang lama dah tak gaming..

    ReplyDelete
  7. aku suka main sim city .. macam perdana menteri dah gayanya kalo main tuh..

    bole buat bangunan.. bole pergi angkasa dsb..


    http://ww2.tengok.tv

    ReplyDelete
  8. ada installer tak ??? gila main game ni kt fb.. hahaha.. tp xpuas.. sbb energy selalu hbis =.=' nk bina brg pin kena request ngn jiran2.. dah la xda yg main game ni

    ReplyDelete
  9. @cik neto
    installer? ade je.. tapi size besar giler la

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers