Ads

EURO 2012, Mana Satu Team Korang?

esok dah start EURO 2012.. kejohanan ni boleh dikira gempak la selepas kejohanan Piala Dunia.. kalau tak silap aku la, orang lagi suka tengok EURO berbanding Copa America.. EURO ade 16 pasukan, Copa America pulak ade 12 pasukan je..


lagipun kat EURO ade banyak team power-power.. masa EURO 2012 ni kita takleh nak ramal berdasarkan performance masa World Cup 2010 dulu.. sekarang skuad pun dah bertukar-tukar..

kalau aku, aku pilih dua team iaitu France (Perancis) dan Italy (Itali).. paling aku suka Italy sebab kat situ ade Andrea Pirlo, feveret aku nih..

Andrea Pirlo

kat France pulak ade Franck Ribery (Bilal Yusuf Muhammed), dia memang power tak hengat punye.. dia ni kalau sergah orang ade seram gak, tengok la parut dia besar mana..

Franck Ribery

kalau kat France tu belum aku sebut player-palyer lain lagi.. tapi kita sama-sama tengok la nanti macam mana.. mungkin ada pasukan underdog yang akan naik nanti..

kalau aku pilih France dengan Italy sebagai team feveret, korang team ape?

*Spain power, England boleh tahan la, Germany pun power, Netherlands power gak, Portugal pun boleh laa..

3 comments:

  1. wo...dah nak start.. heheh, aku sokong team portugal (:

    ReplyDelete
  2. nak minat MU bleh x? diowank maen x? hahaa. sebab ade park ji sung.

    :P

    ReplyDelete
  3. hmm..

    asu minat netherland sebab ade van persie..

    tp, agak goyah sebab terasa nak sokong german ngn spain !!! hahahahahha


    p/s: jiwa org bukan fanatik sangat bola mmg camni..xpelah,,baru nak jinak2 :P


    p/s: wassup muez ..ngee~ lariii !

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers