Ads

Voucher Buku Najib Yang Kurang Berkesan

hari ni aku mungkin akan ke kedai-kedai buku yang terdekat untuk aku guna voucher buku RM200 tu.. aku malas nak pegi tapi nak buat macam mana dah voucher tu ade tarikh tamat tempoh pulak..

nice play Najib, kau tau yang sekarang ni student-student tak memerlukan buku dan kau pulak tak bagi kami jual voucher tu.. then bile dah expired dan kami tak sempat nak beli buku, selamat la duit-duit kerajaan? kahkahkah

bagi aku voucher buku Najib ni kurang berkesan la.. sekarang ni kebanyakan student tak memerlukan sangat buku-buku.. aku pulak dah nak abes belajar, nak buat ape beli buku? novel Twilight? sorry aku tak baca sampah..

ce bagi voucher ni masa ada expo buku ke, karnival buku ke, ape ke.. takde la budak-budak jual voucher tu kat internet sebab sekarang ni dorang memang taktau nak buat ape dengan voucher tu..

kami student, kadang-kadang duit belanja sara hidup cukup-cukup makan je sebab kami tak bekerja.. sebab tu banyak student cari jalan nak jual voucher tu, dapat seratus lebih buat duit belanja seminggu lebih dah kira ok la tu, tak menyusahkan mak ayah..

lepas kantoi kat TV yang ada budak jual voucher tu, sekarang dah susah nak cari pembeli voucher tu.. aku memang tak memerlukan voucher tu sekarang, tapi mungkin hari lain.. hari lain tu kalau dah expired tak guna gak voucher tu, buat rugi je..


aku nak cari buku macam ni, ade?


dengar citer, banyak kedai-kedai buku amek kesempatan menaikkan harga buku.. betul ke? kalau aku tokey kedai buku mungkin aku akan buat mende yang serupa..

ye la, budak-budak beli buku guna voucher, mane nak kisah mahal ke tak.. korang yang beli buku guna voucher ade consider tak buku tu mahal ke tak? ade? abes kuat pun bajet-bajet harga buku nak cukupkan RM200 tu..

*kalau kedai buku tu ada jual gitar rege RM100 lebih, aku angkat terus.. tapi kat mana ade?

7 comments:

  1. hahaha..sokong sangat ngan muez. tengah pikir nak guna watpe ngan baucer tuh memandangkan ump baru jek nak edar ari selase ni. 2 ari lepas pg popular..tekejut tgk lengang giler rak2 bku. saya pon final year xde nak bli bku sangat. last2 tebiar jugk baucr tu krg. eh..jmpt dtg ump pekan lak. ajk membr skali. =)

    ReplyDelete
  2. woi bg aku la baucer tu! haha. aku rs mcm xcukup lg ade...aku punye awal2 da abes. knape pulak ko kate salah timing? kan ada pesta buku kat pwtc minggu lepas. spend la kat situ...

    ReplyDelete
  3. @Jazika Albek
    kalau mcm tu aku nk jual voucher tu, nak? hehe

    ReplyDelete
  4. setuju sangat! kawan koi xtaw nak buat ape ngan baucer tu last2 hangkut 2 buku wat hantaran tunang. haha. klakar pon ade.

    ReplyDelete
  5. bukan nk sokong kerajaan or apa..but..u are not maximize penggunaan voucher...kalau ko kata buku twilight sampah..why not bli buku2 agama...sampah gak ke??...ada je kedai buku jual gitar..u just need to find it..voucher tu rezeki dari tuhan...mengurangkan beban..xkira la ko final year student ke...apa ke...banyak kegunaan..orang yang tak reti bersyukur ngn nikmat yang tuhan beri akan mmberi banyak alasan...so aku suggest ko beli la buku2 agama...ada gak faedahnya...sori kalau terasa...

    ReplyDelete
  6. @ZhafiZ
    haha.. sikit tak terasa la weyh.. its ok, lgpun aku dah byk buku2 agama kat rumah tu.. cuma skrg aku mmg tak memerlukan voucher tu.. aku igt nk share dgn AWEK aku la sng.. ;)

    ReplyDelete
  7. abg meuz kalau tak nak guna voucher tu kasi dekat kite je la . nanti kita rebus buat sup . LOL

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers