Ads

Kongsi Gambar Lama

masa ni abah suruh kembangkan hidung, aku pun patuh


kalau la aku paham kenapa gambar-gambar ni penting, takde la aku rosakkan gambar ni.. ni sume keje aku mase kecik.. zaman tu mane ade laptop, mane ade henset, mane ade PS2.. ini je la hiburan kanak-kanak masa tu, nakal..


sekarang bila dah besar, baru la sedar yang semua ni penting untuk kenangan.. sekarang ni mane ade dah pakai filem (kodak).. sume henset canggih-canggih, dah ada camera pun.. yang lagi gempak, ade DSLR..


kalau korang takut gambar-gambar lama korang hilang atau rosak, gi la beli scanner.. murah je.. scanner yang siap dengan printer tak sampai RM300 boleh dapat..


nenek, abah, arwah atuk, mak - 2003


*ade tak gambar-gambar lama yang korang nak share?

5 comments:

  1. gamba yg atas tu sebijik muka kak nisa..hiii

    ReplyDelete
  2. sokong auni.. muke atas sebijik nisa..
    tyme xkembangkan idong xdelak sebijik sgt,
    tyme kembangkan idong same plak,
    ke si nisa tu idong kembang sbb tu baru same? kehkeh..
    jgn marah haa nisaa :-P

    ReplyDelete
  3. haha xleh blah abes sume gambar kena sepit adoiii

    ReplyDelete
  4. ari tu tengok picture abh meuz kat blog nis..eh,xberubah pon muka abah meuz..:)

    new entry :: Nad nak mintak tulun ツ

    ReplyDelete
  5. gambar first comel ohh. mata bulat. hehe

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers