Ads

Goalkeeper

kalau bagi lelaki, tak kesah la player tu dari team mane pun, kalau power player tu akan tetap dikagumi.. kalau wanita pulak macam mana? kebanyakannya lebih tertumpu pada paras rupa.. mase Ronaldinho tengah top dulu ade tak dia jadi kegilaan gadis-gadis? takde kan..


aku tau ramai pembaca blog aku ni dari kalangan wanita.. so, aku nak memberi sedikit kesedaran tentang wira-wira bola sepak yang ada kat atas padang tu..


korang (wanita) kalau tengok bola pun mesti korang hanya kagum dengan si penjaring gol kan? jangan la nak kate tak.. dalam sebelas orang dalam satu pasukan tu, ade sorang player yang mana tugas dia sangat-sangat la berat..


goalkeeper atau dalam bahasa Melayu, penjaga gol / penjaga gawang gol.. cube sebut at least sorang goalkeeper yang korang kenal.. ade je yang tau, tapi kebanyakannya taktau.. Cristiano Ronaldo korang kenal pulak?


atas tu sebenarnye intro semata-mata.. meh sini aku nak ringkaskan sikit..




kenal tak? tengok gambar bawah pulak..





nama : David De Gea
umur : lahir tahun 1990, kira sendiri
tinggi : 193cm

193cm? aku yang lagi tua dari dia ni pun rendah ya amat kalau duduk sebelah dengan dia..

3 comments:

  1. AK SAMA UMUR NGAN DIA TAPI .....TINGGI NYA DIA .. HAHAHA

    ReplyDelete
  2. kenal gila gila, semua membe membe aku gila de gea nih. sampai sanngup tukar nama kat pesbuk nama ala ala dia. cewah kemain. :)



    btw, dia kacak woooo. ahahaha

    ReplyDelete
  3. tak suka tengok bola. tak suka tengok pemain bola. eceh.


    mak aih~ tinggi gile.

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers