Ads

Loan & Scholarship

agak-agak bila last aku update blog? ade tertulis tapi aku malas nak usya.. banyak sebab aku tak update blog ni.. alasan yang typical oleh blogger-blogger, malas dan takde idea nak tulis ape.. ok, alasan tu memang aku nak guna tapi aku ada alasan lain lagi..



bila dah tengah-tengah taun ni, ramai la yang mengusya cimbclicks atau maybank2u dorang.. check balance kot-kot duit loan/scholarship masuk ke..dengar citer budak-budak ptptn dah dapat duit.. betul ke? tapi budak-budak kat uniten ni belum dapat lagi duit dorang..


aku bukan budak yang amek loan ptptn.. tapi aku kat uniten ni ditanggung oleh Yayasan Tenaga Nasional (YTN).. YTN la yang paling budak saket hati sebab duit masuk tak tentu bile.. kadang-kadang lambat giler, biasenye lambat.. tapi kalau dah dapat, sedebuk dia bagi belanja untuk satu sem, belanja saje tu, yuran dia dah setelkan..


sebenarnye aku buat entry ni sebab aku tersedar yang aku dah dua bulan makan nasi bujang.. menunggu macam orang giler, bila la duit aku nak masuk.. tak selesa bila menyusahkan mak bapak sendiri.. haihhhh

4 comments:

  1. teringat masa honey buat diploma dulu. jenuh jugak la nak tggu loan MARA tiap2 hujung bulan. huhu...

    sesungguhnya penantian itu satu penyeksaan. :P

    ReplyDelete
  2. xper at least dpt makan nasi bujang.. jangan makan biskut cicah milo tiAp hari memang kering jadinyer uuhuhuh

    ReplyDelete
  3. penantian tggu duit utk belanja ni mmg berat btol la..mmg x daya nk susahkan parent utk tanggung..hidup kat u tu bukan nye sikit tanggungannye

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers