Ads

Teringat Aku Kepada Rock Kapak

aku memang peminat setia genre rock kapak.. tak main la RnB, tak best pun.. korang muda-muda suka la lagu macam tu.. bila dah tua nanti rasa-rasa korang layan lagi tak?

lain pulak dengan rock.. dari awal kemunculan sampai la sekarang.. memang tak mati, tak lupus.. setiap generasi sesuai melayan lagu-lagu rock..

kenapa aku tetiba citer pasal rock kapak ni?


fesyen rock kapak dulu-dulu

untuk pengetahuan korang yang masih tak tahu tu, aku membesar dengan irama rock kapak.. apa tidaknya, ayah aku adalah seorang rocker sejati beb..!

mungkin ramai ayah kepada korang-korang tak layan rock kapak.. mungkin dorang layan dondang sayang, dangdut, keroncong, ataupun klasikal.. tapi ayah aku lain, rare nak dapat ayah macam aku..

sebab, aku pernah buat survey, "ayah siapa seorang rocker?".. tapi tak ramai ayahnya adalah seorang rockers.. kebanyakannya seorang yang melayan lagu-lagu yang lebih lama ataupun lagu-lagu yang berirama lebih lembut.. mungkin ayah korang lebih tua dari ayah aku.. ayah aku 52 :)




sepanjang aku membesar, aku didendangkan dengan lagu-lagu irama rock.. secara tak langsung membawa aku untuk meminati genre rock ni.. bapak borek, anak rintik..

aku bangga menjadi seorang anak kepada rocker sebab rock dulu-dulu sangat stylo bagi aku.. teringin aku nak hidop pada zaman ayah aku bujang dulu.. hehe


Sweet Charity

semua band-band budak muda yang sekarang ni pun kebanyakannya, influence dorang dari kumpulan-kumpulan rock kapak dulu-dulu gak.. korang karok pun wajib bawak lagu rock kapak kan..

sebenarnya takde sebab pape pun aku tulis entry macam ni.. cuma rasa tak senang duduk kalau tak update entry baru.. kat dashboard, blog yang aku follow pun tak update lagi..

so, korang ada entry best nak kongsi dengan aku?


ayah aku yang berbaju merah, sila cari

6 comments:

  1. suke lagu rock kapak bila g karok~hehe

    entry best tak sure, tapi kalo nak entry baru, meh singgah sini: http://luvknewrule.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. sapa yg buta warna komfem xdpt cari mana satu ayah bro. hehe

    apa2 pon rock kapak mmg plg layan. kalau tak, xdenye sinar fm no 1. tu smo pertolongan rock kapak tu

    ReplyDelete
  3. nurul layan rock kapak influence dari arwah bf nurul haha..habis laptop ni penuh ngan lagu2 rock kapak die.. cakap pasal rock kapak teringat movie ROCK tu..haha klaka gile =D

    ReplyDelete
  4. tips buat gadi or awek kamo or mak kamo. kekekek :P


    sharing is caring dr cintabungablogspot :)


    jom meh

    http://ikmalira87.blogspot.com/2011/03/eh-cik-bunga-pon-amek-epo.html

    ReplyDelete
  5. rock kapak serious layan
    dari kecik mmbesar dgn lagu2 ni sbb dulu radio xde era/hotfm. mmg radio melayu abes.hari2 dgr dlm kereta bila balik sekolah pstu terhafal terus.

    ReplyDelete
  6. dah jumpa da ayah meuz!

    eyt kte pun suka jugak rock kapak ni, tapi RNB pon suka, indie pon suka jugak.

    tapi betul la, lagu diorang memang tak luput ditelan zaman.

    eh3 abah kte baru 47. sezaman jugak la kan?

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers