Ads

Kenapa? Sila Jawab Kalau Tahu

kali ni aku nak bertanya pulak la.. asyik memberitahu je.. sesekali bertanya apa salahnye.. ilmu pun makin bertambah.. ye tidak?


kali ni aku nak tanya kenapa..


  • kenapa kebiasaannya wanita pink, lelaki biru?
  • kenapa kita lebih menyanjungi/menyanyangi boipren atau gepren berbanding adik beradik sendiri?
  • kenapa ibu bapa sekarang lebih risau anak tak dapat 5A berbanding risau anak tak pandai baca al-Quran?
  • kenapa kita sering merasakan pendapat kita betul?
  • kenapa pulak kita susah nak terima pendapat rakan sebaya?
  • kenapa kita dengki atas kelebihan orang lain?
  • kenapa yang kaya semakin kaya, yang miskin semakin miskin?
  • kenapa kita taksub dengan bangsa sendiri?
  • kenapa kita meletakkan bangsa sendiri lebih tinggi dari agama?
  • kenapa ada segelintir yang mencerca golongan ulama?
  • kenapa kita cepat berpuas hati dengan apa yang ada?
  • kenapa kita malas?
  • kenapa tumblr wanita penuh dengan kata-kata motivasi?
  • kenapa tumblr wanita penuh dengan gambar yang mengarut?
  • kenapa berpakaian seksi kalau tak suka orang tengok?
  • kenapa masih ada wanita yang materialistik?
  • kenapa lelaki ego?
  • kenapa?

ape mende yang aku tanya tu? kalau korang ada jawapan, jangan la segan silu nak menjawab yee.. aku tanya 'kenapa', jangan la pulak ada yang comment seolah-olah aku sedang 'memberi kenyataan'..

14 comments:

  1. dunia akhir zman abg . kontra khidupn . ade yg beak ,ade yg jhat . dunia ni abg penuh dgn dugaan . ni smua sbb sifat mnusia tu sndri . kn ? kalu mnusia smua same ,takde la wrna khdupn . hilng lah seri nye .n mstlah bosan hdup ni . btol tak ? mnusia di fitrah kn m'pnyai perasaan n nfsu . dan setiap nye berlainan . so ,bnda2 yg abg tnya tu jwpn die takkan abg jmpe sbnrnye. tak caye ? try la cari kalu tak caye . mnusia ade akal . n pnye logik . kite sume tak same :]

    ReplyDelete
  2. ehh ehh kenapa sume ni mcm kenyataan -.- *wlaupun dh mentioned tu sume soalan.*
    sgt tertarik utk tahu jwpn kpd soalan psl girls; pink boys; blue n tumblr tu :B
    -sorry, tak menjawab soalan.

    ReplyDelete
  3. kenapa tumblr wanita penuh dengan kata-kata motivasi?


    sebab sebenarnya, semua orang perlukan motivasi.


    lelaki jarang ada tumblr, sebab tu kenapa kat sini 'wanita' je :P

    ReplyDelete
  4. there always good and bad things in the world..
    depends to evryone to believe which one that can make their life happy

    ReplyDelete
  5. waa..banyak nye soalan...

    #1 eww..pink?? nurul pun tak suka pmpn asik dikaitkan ngan pink..nurul lagi suka biru

    #2 tak tau la..nurul da tak de bf..tapi arwah bf nurul memang baik akhlaknya berbanding adik nurul haha

    #14 owh ye ke?nurul tak de n tak tau tumblr tu macam mane hehe

    #16 org perempuan banyak sangat nafsu..semua bende die nak

    #17 sbb org laki selalu rase die lagi hebat dari perempuan


    ehh..macam bukan jawapan je ni
    =_____="

    ReplyDelete
  6. mimie da jawab tp dalam bentuk entry..hehe...

    sila2 la tgk ek..kalu xbetul jgn segan2 tuk betulkan..

    http://mimie-lonely.blogspot.com/2011/03/kenapa.html

    ReplyDelete
  7. ntah.. saya lg suka biru daripada pink.. hahaha.. biasa lar 2.. mentaliti zmn skrg.. terlalu terikut-ikut..

    ReplyDelete
  8. kesimpulannya,itulah lumrah hidup...hahha..jawapan kew 2..??

    ReplyDelete
  9. semua soalan ni jawapnnya hati.sume benda yang kita buat berdasarkan hati masing2.kalau hati kita bersih,kita takkan dengki,malas,dll.tapi kalau hati kita hitam/kotor, macam2 benda negatif kita buat. kesimpulannya, bersihkan hati kita dulu. mungkin tak sebersih hati nabi muhammad SAW.tapi mencukupi la.

    ReplyDelete
  10. sudah ditentukan sejak azali lg.. ^__^

    ReplyDelete
  11. hurmm xde jwpn tu semua tu..

    sbb sye pon tertanye2 gak kenapa dan kenapa..mmg realiti hari ni agaknye..:p

    ReplyDelete
  12. Wahh, byk nyer dy bertanya yer, hihi !
    kalau prmpuan sker pink tu, mmg adat la. sbb prmpuan sker warna terang2 . betol kankan? hihi.

    eh, jom dtg blog aen yup.
    :)

    ReplyDelete
  13. soklan paling best! kenapa lelaki ego ?

    bole jwb ?

































    okbai! hikhik!

    ReplyDelete
  14. http://kangensumer.blogspot.com/2011/03/dah-lame-takde-modal-nak-update.html :)

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers