Ads

Cara Memudahkan Orang Masuk Blog Kita

entry ni bukan la entry asli dari kelapa hotak aku sendiri.. aku cuma amek idea dari blog lain.. nampak macam entry plagiat, tapi sebenarnya tidak.. sebab aku dah mintak kebenaran tuan blog tersebut untuk buat entry yang sama kat dalam blog aku ni..

kenapa aku buat entry yang sama? ok, ini untuk memudahkan korang dan orang lain jugak.. sebagai contoh kalau korang tinggalkan comment kat entry atau korang follow aku.. aku sebagai tuan blog nak gak tengok sape la yang mengomen entry aku ni kan.. maka aku klik pada profile beliau..





ok, cuba korang bandingkan dua gambar kat atas.. nampak tak beza dia? satu ada link, dan satu lagi takde link.. kalau takde link blog korang, macam mana aku nak singgah kan..


-------------------------------------------


macam mana nak bagi ada link tu kat profile korang? meh ikot steps ni..


1. kat dashboard korang tekan edit profile


2. masukkan URL blog korang kat ruangan yang sepatutnye


3. tekan button save profile



-------------------------------------------


sekali lagi aku nak bagitau kenapa aku buat entry yang sama dengan blog bijakjaya atas sebab keprihatinan aku kat blogger-blogger sekalian.. korang nak orang ramai masuk blog korang, tapi korang tak letak link blog? pelik tu..


pape pun korang cuba dulu.. aku pun tak pasti cara kat atas ni betul atau tidak.. oh, profile follower yang aku tekan bukan yang keluar kat blog aku tu, tapi kat dalam dashboard aku..


*credit to Bijak Jaya sebab benarkan aku guna gambar dari blog dia

16 comments:

  1. ramai yg tak perasan peggunaan link kat situ ! wajiblah ada supaya org boleh masuk melali situ ! kannnn

    ReplyDelete
  2. nice entry.. susah nak pegi blog follower kalau takde link..

    ReplyDelete
  3. tenkiu banyak2!! sebab, kiter baru perasan kiter xletak url blog kat ptofil tu..adehh rugi nyer..seb baek bace blog meuz ni..tenkiu2

    ReplyDelete
  4. terbaikkk...tu yg susahnya klu xda link klu kta nak singgah kat blog tu...btw entri yg bgus bro...

    ReplyDelete
  5. tu laa...nak orang datang blog kite, tapi tak tinggalkan link...=.='

    ReplyDelete
  6. ak stuju,,geram tol.. muka lawa2, alih2 bukak takde link.. serata dunia cr...bru jumpa...hehehe

    ReplyDelete
  7. thanx bagitau,
    sangat berguna sebab dah lama confuse pasal link nak letak kt mana kasi appear,
    btw,thanx a lot der,
    :)

    ReplyDelete
  8. aikkkk,
    tak jadi jugak la,
    kenapa eyh??

    ReplyDelete
  9. Ehemmm. Kuat cikit cakap. Ok sekarang saya dah ade link!! :D

    ReplyDelete
  10. kalau kita buat show blog pun ade jugak kan ?

    ReplyDelete
  11. entry yang sangat tepat! baru ingat nak follow ke pe..tetiba takde link..haih..

    btw, ternganga kejap because my profile yang terpilih..hehe..

    ReplyDelete
  12. thnks sbb credit kat bijakjaya..Erm sesuatu yg baik perlu dikongsi2kan tul tak..

    ReplyDelete
  13. ooo..bru sy tau..hehehe..thanks for the info

    ReplyDelete
  14. thanks a lot for the info~ baru sy tau, thanks again ya :)
    mujur ada kawan yg follow blog ni & share dgn sy klu tak smpi ke sudah pun sy langsung tak tau :)

    ReplyDelete
  15. GEE THANKS. SERIOUS, im new, and yeah, thanks. kalau tak memang tak tau :D

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers