Ads

Buffered Earnings Terbanyak

ini cerita pasal nuffnang pulak.. mana-mana blog yang aku singgah mesti nuffnang ada melekat kat blog masing-masing.. kenapa kita sebagai blogger ni letak nuffnang dalam blog? mesti la nak duit kan.. tipu la kalau taknak duit..


aku pulak tak kesah pasal duit.. ok, itu aku tipu, memang aku kesah pasal duit memandangkan tengah-tengah bulan ni ramai yang tak berduit.. kali ni aku cuma mahu menunjuk-nunjuk macam blogger lain pasal earnings nuffnang aku..


----------------------------------------




ok, aku tak blur earnings aku macam blogger lain buat.. kalau aku sorok pun korang takkan ada motivasi untuk terus maju dalam bber-blogging kan? melihat earnings orang lain la yang buat aku dan mungkin korang juga untuk terus bersemangat ber-blogging.. ye dok?


setelah aku mengikuti beberapa kursus haji nuffnang, maka... eh, nanti dulu.. aku mana pernah ikuti kursus berkaitan nuffnang ni.. perlu ke pergi kursus? sekarang kan ilmu ada kat celah ketiak jari je.. bukak google dah terpampang ilmu yang kita nak belajar.. (pergi kursus lagi baik sebab mudah faham, kot..)


ok, aku cuma mengikuti nasihat-nasihat dari yang pakar dalam mencari rahsia nuffnang ni.. aku ikot dan kebanyakannya menjadi.. tengkiu blogger-blogger burger otai..!


----------------------------------------




yang aku bulatkan tu merupakan elemen penting dalam nuffnang.. kalau korang tekan kuat-kuat dua mende tu, akan keluarlah abang misai kat sebelah tu.. eh, salah.. sebenarnya kat situ korang boleh update survey.. tekan dan cari kat mana nak update survey, tak susah pun..


kenapa survey ni penting? menurut blog-blog yang aku baca, dorang ni cakap kalau rajen update survey maka nuffnang akan tahu yang kita ni aktif dalam ber-blogging.. so, pihak pengiklan tak ragu-ragu la nak letak iklan kat blog korang.. apetah lagi buffered earnings kan.. (nak lagi best tulis je panjang berjela kat ruangan kosong)


apa yang aku tulis ni betul atau salah? aku pun jahil lagi pasal nuffnang ni.. kalau korang lebih mengetahui sila betulkan aku.. takot gak kalau ada yang attack aku sebab aku salah tulis.. herherher :))



----------------------------------------

13 comments:

  1. banyak gak tue...

    bro punya BE menanti masa menjadi ME...

    ReplyDelete
  2. pagi gila update blog hehe :D

    ReplyDelete
  3. wah! banyak sungguh amount BE. tapi aku tak pernah sangkut BE. saya tak ada BE, saya ok.

    congrats woo dpt BE berdesup byk mcm tu. :)

    ReplyDelete
  4. bab survey tu mmg sgt setuju..lpas je update trus dpt 2 or 3..but recently..tak budget dpr BE tpt terdapat & terlepas...huwaaaa~

    ReplyDelete
  5. thanks for the tips. akan diupdate dgn segera. huhu

    ReplyDelete
  6. Bro, ini aku nak gitau.. haritu aku ada tanya sendiri kat nuffnang ni, betul ke kalu update selalu setiap hario and setiap minggu akan dapat BE, nak tau apa si Rob Chew Reply?

    ni ha,

    "You should never follow what other blogs say because none of them are from Nuffnang. Second hand information are often inaccurate as they are added with own assumptions and perceptions.

    We advise our bloggers to ensure that their survey is updated to reflect their blog from time to time as they may change direction in their blog but as how information passed around are, they are now perceived that you need to change the survey from time to time."

    ReplyDelete
  7. Best! sebab sbg org baru kat blog, yr explanation simple dan senang nak faham n straight to the point, xmcm blog2 yg suh org tgk pastu ajar tp mcm xnak ajar *winks* (jap lg sure aku kena bantai!)

    from yr new follower,
    XOXO

    ReplyDelete
  8. cer citer, be tu actuaaly bende? bile mse die nk jd me??

    ReplyDelete
  9. eh awak, cane awak wat advert churp2 tu byk2 eh? leh ajar ke? tengkiyu

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers