Ads

Tutorial Twitter Status Kat Header PART 3

rasanye ini tutorial yang terakhir untuk twitter status kat header korang..

ok, pergi ke dashboard > design

tekan 'edit' pada element header asal korang



kemudian korang remove header asal

tick pada Instead of title and description

tekan remove, upload header dengan gambar blank atau kosong.. kenapa? nanti korang akan paham..

aku dah sediakan gambar blank:
 http://1.bp.blogspot.com/-N-umKs_0E-M/TVZHH3yfIEI/AAAAAAAACNY/4rfe0oTwmIE/s1600/blank.png
memang korang tak nampak apa-apa sebab itu la tujuannya, nak sembunyikan header asal..

aku memang tak reti nak ajar secara detail.. sebelum korang nak buat, pastikan korang ada basic HTML dan photoshop..

guna konsep try and error untuk dapatkan hasil yang baik.. selamat mencuba..!

[part 1]
[part 2]

20 comments:

  1. dah jd blog tutorial..
    bgus2..
    bermanfaat..

    ReplyDelete
  2. heee..tapi cam segan je nak post kt blog XD

    ReplyDelete
  3. mcmne nak hilang kan tajuk blog?? sbb dlm pic header dah ade tajuk dh..

    ReplyDelete
  4. @MéuzAngelo™ XXIIITak dapat juga lahhh.sedihnye.da buat header smart2 nihh

    ReplyDelete
  5. thanks dudes ~ aq da buat da ...

    ReplyDelete
  6. kenapa status twitter x nak masuk dlm ballon yg kat gambar tu. sume dah ok, cuma status twitter tu x nak msk dlm balloon tu.
    balloon kat ats, status tu kat bawah. mcm mana tu??

    ReplyDelete
  7. kenapa status twitter x nak masuk dlm ballon yg kat gambar tu. sume dah ok, cuma status twitter tu x nak msk dlm balloon tu.
    balloon kat ats, status tu kat bawah. mcm mana tu??

    ReplyDelete
  8. thank you sooo muchh!! dah boleh buat...cantik sangat ^_^
    Korang yang takleh wat lagi tu sila pandai2 adjust kod kat speech balloon tu..gerenti jadi ..hehe;p

    ReplyDelete
  9. terima kasih byk2!
    tutorial ni memang senang dan mesra pengguna.
    ^_________^

    ReplyDelete
  10. THANKIU2 ! sukanya bila buat and jadi ~ thanks k ...:)

    ReplyDelete
  11. kenapa ek bila dah tukar header gune yg blank tu, header yg baru tu jadik tak transparent. background header jadik putih. camner nak kasik transparent?

    ReplyDelete
  12. mcam mana nak buat colom, [status twitter duk dalm colom] bleh tulong reply balik

    ReplyDelete
  13. account twitter takleh buat private or protected

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers