Ads

Tutorial Twitter Status Kat Header PART 1

ramai sangat yang tanya macam mana nak buat status twitter kita keluar kat header.. sebagai contoh, korang boleh tengok kat blog cik epal, stabbed miles, dan belog cap ayam..

aku akan cuba ringkaskan tutorial ni..

pertama sekali korang perlu ada mende macam kat bawah ni:

kalo korang perasan, mende tu memang takde kan?

ok, korang perlu ada "Add Gadget" yang kat atas tu.. kalau korang tak usik pape, mende tu memang takde.. sekarang, kita perlukan mende tu..

caranya:

pergi ke design > edit HTML

korang perlu cari coode ni:
b:section class='header' id='header' maxwidgets='1' showaddelement='no'
ok, tukarkan 1 kepada 3 dan no kepada yes
b:section class='header' id='header' maxwidgets='3' showaddelement='yes'
kemudian korang save..

*pastikan korang backup dulu template blog korang.. takot-takot kalo tak jadi, boleh revert

[NEXT TUTO PART 2]

8 comments:

  1. status twitter je ker? hee.. sbb ade fb saje~

    ReplyDelete
  2. @princess laila
    status fb boleh je..
    kene la cari script utk status fb pulak.. :)

    ReplyDelete
  3. npe ble da wat status twitter tu xde pon kat ballon tu...huhu ke ade kene mengene ngn header tu edit kat mne ?? sedih ni

    ReplyDelete
  4. yayyaa..da boley . mekaseh yeh tempoyak . hehe . cme nak masukkn dlm ballon tu je lg . trimass =)

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers