Ads

Segmen Mata ke Mata

mata ke mata? rasanya tak pernah jumpe pun blogger-blogger lain melainkan blogger-blogger UNITEN aku dan adek kandung aku Nisa..

sebenarnya aku kene tag dengan cik Yaya dan aku tergerak hati nak balas balik tag dia.. kebiasaan aku, memang aku tak pernah jawab tag dari orang..

memandangkan aku belum ada idea solid nak buat entry baru, ada baiknya aku buat entry macam ni..




Details about diri kamu
( nama, umur, asal, current status, education level )
  • nama aku Muhamad Mursyidin Bin Mohd Aminullah
  • aku berasal dari Temerloh, Pahang
  • current status? single je lagi.. hehe
  • aku pulak masih menuntut di UNITEN Bangi, Bachelor of Information Technology (Information System)

Cerita secara ringkas pasal kesayangan kamu
( parents, pets or lover )
  • aku ada mak dan abah, mereka ada kat rumah tengah duduk lepak minum teh agaknya
  • pet (haiwan peliharaan) pulak dah bertahun aku takde
  • lover? OTW hehe

Story about your blog
( usia blog, kelebihan blog kamu, topic blog kamu )
  • aku start buat blog dah lama, tahun 2007 lagi tapi bukan blogger la
  • aku register blogger ni pada tahun 2008
  • aku buat blog ni pun sebab terikut-ikut kawan aku yang buat blog
  • tapi aku yang aktif ber-blogging, kawan aku pulak dah setahun tak update blog

Pandangan mengenai dunia blog sekarang
( pandangan terhadap blogger2 yang kamu follow )
  • dunia blog sekarang macam cendawan tumbuh lepas hujan
  • tiap-tiap hari akan ada blogger baru
  • komuniti untuk blogger yang ada kat Malaysia ni pun dan makin banyak, makin kuat
  • blogger yang aku follow kebanyakannya rajen je update, entry dorang pun banyak yang best

Message for new blogger
  • jangan letak lagu dalam blog
  • jangan letak salji atau daun berguguran dalam blog
  • banyakkan belajar dari blogger-blogger otai
  • jangan suruh orang follow balik kalau dah follow orang tu, tak baik
  • rajen-rajen la update blog tu, banyak kelebihannya

Cara untuk jadi famos amos blogger mengikut pandangan kamu?
  • buat entry yang best-best, entry yang lain dari yang lain
  • join banyak-banyak contest atau segmen
  • rajenkan diri tu blogwalking
  • rajenkan diri mengomen di blog orang lain (friendly dengan blogger lain)

last sekali, aku taknak la tag orang.. malas aku nak tag orang sebab belum tentu dorang sume nak buat kan.. bagi sape-sape yang nak buat mende ni, buat la.. anggap la aku yang tag korang..

9 comments:

  1. hehehe.. message for new blogger yuyu suka sangat ^^

    yuyu saket sangat bila ada blogger tarok lagu T_T

    tak singgah dah..


    good luck mucet :P

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan...

    menarik tentang diri anda... hehheh..
    tapi saya tak rajin nak berblog nie saje je suka suka,,...

    ReplyDelete
  3. "jgn letak salji and daun2 berguguran"
    THIS.

    and oh, all the best ! ;)

    ReplyDelete
  4. suka jugak part msg tu, paling penting, kena friendly dengan sume~

    ReplyDelete
  5. wawhh abg nisa kn ni? TQVM sudi join segment nuru. terharu sgt2 hehe.. TQ again :)

    ReplyDelete
  6. setuju!..

    termasuk blog nie dah 3 ke 4 blog yang bagitau kene rajen update blog..so lepas nie memang akan semakin rajen udpate blog

    ReplyDelete
  7. tengah rajin komen ni.. :P

    opss single ? bagus ! :P

    dulu ade la gak letak lagu, tapi pastu buang r sbb tau rmai tak suke..hehe

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers