Ads

Satu Malam Aku Buta Mata Sebelah

macam mana rasanya kalau takde mata sebelah? kita dah biasa melihat dengan dua belah bijik mata, tetiba mata kat sebelah buat hal.. mesti pening kan?


keadaan aku lebih kurang macam ni la..


alkisah apabila tido dengan lasak.. kemudian bangun-bangun mata aku jadi kabur.. oh, rupanya contact lens aku tercabut sebelah..

rabun aku memang teruk.. kalau takde sepk mata atau contact lens, memang aku completely buta..

aku ada banyak contact lens spare, tapi apekan daya.. kesemua contact lens aku berada di dalam beg baju aku.. kebetulan beg tersebut dipinjam oleh kawan aku buat sementara waktu..

so, aku kene tunggu sampai esok untuk memasang contact lens baru.. spek mata? ada kat adek aku, Nisa.. terlupa nak amek balik hari tu.. nak buat macam mana kan..

tulis panjang-panjang sebenarnya aku nak bagitau yang aku tengah pening kepala disebabkan melihat dengan mata yang rabun sebelah..

kalau aku pening, aku nak tido.. agak ajaib kalau aku tido dengan awal ni.. ok, see uollls tomorrow never dies


p/s: nak join bloglist aku? konsep mudah je, klik sini

5 comments:

  1. banyak contacts eh? hijau ade tak?

    ReplyDelete
  2. tdo pakai lens? rosak la mata.

    t kena pakai cermin mata yang sangkut kat tengkuk tu, takde la nak lupa ame kan? :P

    ReplyDelete
  3. @Ifti Larina
    hijau? takde.. tapi pernah pakai dulu..

    yg lens byk2 tu sume takde color.. jerni, biase je.. dh tak minat pkai color2, mcm pondan.. haha

    ReplyDelete
  4. tido pakai lens gak ke? haha same mcm nurul..kalau orang membebel nurul cakap la nanti dalam mimpi nurul tak nampakn hahaha ^ ^

    ReplyDelete
  5. gugugu..btol2..lelaki pke coloured cl macam pelik..:D

    kindly fly to my blog..:D Calon mertua untuk si mata duitan

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers