Ads

Kebanyakan Blogger Lelaki Tak Ganas?

blogger lelaki tak ganas ke? nak ganas macam mana lagi.. macam The Rock? macam Setongkol Steve Austin? dari pemerhatian aku la, kebanyakan (tak semua) blogger-blogger lelaki ni jenis tak ganas, budak baik, dan lemah lembut (?)

mungkin pemerhatian aku ni tak betul.. kalau ada sebarang bangkangan, sila kemukakan.. sebab aku ni tak perfect, tulis entry pun berterabur lagi.. ceitt..!

macam mana aku boleh perhatikan blogger lelaki ni? sedangkan lelaki biasanya kurang nak amek tau hal blogger lelaki lain.. yang lelaki macam aku ni, suka la bukak blog awek-awek cun dan follow even tak best.. (alamak, kantoi..!)


nak kenal? klik sini


------------------------------------------------

sekarang ni kan dah ada vlog/vblog.. tah mana satu yang betul, aku pun tak tau.. dari situ la aku membuat pemerhatian..

dari segi pemakaian juga kadang-kadang kita boleh nilai dia ni jenis perwatakan yang macam mana.. itu kadang-kadang la.. sebab kalau ada yang melenting, ayat standard dorang "don't judge a book by its cover".. (peribahasa basi)

ciri-ciri am blogger lelaki:

  • pandai buat ayat-ayat kelakar (jarang jumpe blogger pompuan macam ni)
  • jenis yang jarang bersukan (segelintir je)
  • masa kat sekolah pernah dibuli (aku main agak je)
  • tidak merokok (blogger lelaki ramai yang jenis macam ni)
  • tidak pernah membuli (style budak-budak baik la ni)
  • lebih ramai kawan pompuan (bukan yang jenis playboy tu, tapi KAWAN sahaja)
  • jarang buat aktiviti gila (prank rumah sebelah, baling botol kaca dari tingkat atas, melawat lorong-lorong di KL)
  • tidak berminat dengan keganasan (bukan keganasan macam kat Iraq tu)
  • tidak meminati genre rock/metal (dorang suka lagu Anuar Zain agaknye..)
  • kurang pandai untuk mencarut
  • senang citer dorang ni jenis budak-budak baik la..
  • INGAT, TAK SEMUA MACAM NI

------------------------------------------------

paling ketara yang aku nampak, tidak merokok dan jarang buat aktiviti gila..

ada yang pandang seorang perokok ni sebagai budak jahat.. tak boleh gak macam tu.. ayat standard korang, "don't judge a book by its cover"

tak pernah buat aktiviti gila? hmmm.. aku bagi contoh ke atas aku dan kawan-kawan aku la..
  • pernah prank rumah sebelah dengan kotak pizza yang kosong
  • pastu memang aku dan kawan-kawan aku gelak macam sial la..
  • kalau bosan malam-malam, aku suka baling botol kaca dari tingkat atas.. intro setongkol steve austin la kononnya..
  • pernah gak buli budak-budak yang nerd terlampau
  • merayap sampai ke negeri orang (tak plan pun)
  • kebanyakan dari kami adalah perokok
  • kalau budak-budak baik tengok, dorang akan cakap kami buat aktiviti setan (nakal)

memang best main api, terasa macam budak2 balik.. haha


mungkin blogger-blogger lelaki yang tegar ni akan pandang aku ni sebagai budak jahat.. ye la, dorang hanya berkarisma di dalam blog, di luar taktau la pulak macam mana perangai..

tapi kenapa aku menulis blog? sebab aku bosan, tulis la blog.. lagipun aku kat uniten memang amek course information technology, rugi la kalau aku tak manfaatkan ilmu yang aku ada..

buat blog boleh dapat duit.. aku dah pernah merasa, sangat best.. itu la sebab aku teruskan ber-blogging..

------------------------------------------------

kalau korang yang blogger lelaki ni taknak dilabel sebagai budak perasan lebih, jangan la letak nama blog tu seolah-olah korang ni hensem atau hot.. biasa-biasa sudah..


rembat creamer kat mekdi jadi hobi


gambar sendiri dalam blog pun jangan la letak banyak sangat, kang orang cakap kita ni pondan la, lembik la..

banyakkan tunjuk aktiviti kelakian korang dalam blog.. contohnya bersukan, bersosial, takpun korang buat aktiviti gila macam aku pernah buat tu.. hehe


berkawan la dengan lelaki-lelaki nakal, best


kesimpulannya, aku bosan.. jarang untuk jumpa lelaki macam aku ni rajen update blog.. kalo bosan tido, merayap, kacau orang.. best ape kacau orang

sebab buat blog ni banyak kelebihan, boleh tulis pendapat peribadi korang.. disamping tu boleh jana pendapatan sampingan..

*panjang sangat entry aku kali ni.. aku baca balik pun rasa bosan.. haishh

JANGAN LUPA KLIK KAT SINI

8 comments:

  1. mungkinkah betul.. bkn sume boy suke menulis.. kn kn kn

    ReplyDelete
  2. hoho,, yeke banyak blogger laki tak smoking? kena banci nie...kekeke :P

    ReplyDelete
  3. hikhik. macam2. kite nantikanlah komen2 dr bloggers lelaki.

    oh..anyway, it supposed to be,
    "dont judge a book by its cover". :)

    ReplyDelete
  4. @effa_dila
    opss.. my bad.. hehe
    thanx, tak perasan plak td sbb tulis penuh dengan perasaan.. huhu :p

    ReplyDelete
  5. ea? apasal aku rasa entri ni macam lawak.. hehe.. :)

    steady bro..

    ReplyDelete
  6. betol gak 2... HH x smoking... * tlg percaya.. hehe... anyway, Bro ko rase HH blogger yg camne???

    ReplyDelete
  7. hye!
    kiter rasa kan laki yg ganas giler susah nak trlibat ngan blogging ni..sebab, dunia blog xganas sgt lah bgi dorang.apa barang nak citer itu ini dekat org lain kan? hahha cmtulah kot dorang fikir..

    ReplyDelete
  8. @miss aisya
    ade betul gak tu.. kalo lelaki 'ganas' yg tulis blog, mesti ade sebab dan blog dia sempoi2 je.. xde nk buat vlog sgt.. hehe mungkin la.. :)

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers