Ads

Pernah Tak Berfikiran Macam Ni Masa Sekolah?

lagu-lagu lama best kan? kalau dengar mesti teringat zaman sekolah, zaman tadika.. melodi lagu dulu-dulu pun best je, memang tertusuk jiwa ni kalau dengar.. :))

lagu sekarang takdenye macam tu.. budak sekarang buat lagu leweh je.. kalau dibandingkan dengan influence dorang, lebih kurang sama je lagu.. lirik je lain bahasa..

korang ingat lagi tak lagu ni?


mesti ingat kan? kalau gi karaoke tu mesti ada yang layan lagu ni.. sebenarnya aku nak citer sikit pengalaman aku masa sekolah yang berkaitan dengan lagu ni..

dulu la, masa sekolah.. standard la kalau ada minat kat sorang awek ni.. kita ni lelaki, kuat main-main kalau zaman sekolah.. sebab budak perempuan lebih cepat baligh dari lelaki dan kurang nak main kejar-kejar macam budak lelaki..

masa layan lagu ni zaman sekolah dulu memang terasa sangat lirik lagu ni terkena kat hidup aku.. kononnye la..

ye la, masa kat sekolah

  • lelaki selalu beranggapan perempuan lebih bijak dari lelaki
  • perempuan yang selalu siapkan kerja rumah
  • lelaki pulak, selalu jadi target cikgu untuk melaksanakan denda..


tengok lirik ni:

"Engkau jauh meniti puncak menara gading
Yang menjanjikan hidup sempurna
Tapi aku hanya tunduk ke bumi
Hidup tertekan"

cewahh.. memang kene la kat lelaki yang tengah angau ni.. konon-konon si buah hati akan masuk universiti tapi si lelaki ni tak ke mana.. (merujuk kepada list aku kat atas)

tapi lain pulak yang jadi kalau SPM dah habes dan result SPM pun lain dari jangkaan.. keputusan SPM aku lebih baik dari buah hati aku.. kenapa ek?

bila ingat balik kadang-kadang rasa macam nak gelak.. kelakar la pemikiran aku masa sekolah dulu.. dan bila baca balik entry ni, rasa macam mengarut giler.. hmm

9 comments:

  1. haha..sian awek bro..ni konfem sgt angau becinta smpi lupa spm..hehe

    ReplyDelete
  2. dulu kat skola kalau gi karok wajib pilih lagu jiwang . macam feeling pulak kan ? haha.

    *btw , mmg sume laki fikir macam tu ek ? member laki sy pun banyak cakap camtu . so, as a girl patut tak kalau nk bangga kejap? kehkeh :p

    ReplyDelete
  3. mmg layan lagu dulu2. lirik puitis, mmg bley buat budak2 zaman kita dulu2 tu berangan. huhu. nak2 klu skg bila dgr sinar, tgkp dgr lagu taman astakona, perghh layan feeling sambil drive. huhu

    ReplyDelete
  4. yeahh prmpuan lbih bijak dr laki..=)

    ReplyDelete
  5. hahah..main point kat sini nak bg tau perempuan bukan seperti yg dipikir kan??ceh~:P

    ReplyDelete
  6. suka gak ahh lyn lagu2 tgkap leleh cetu...addict kott..

    ReplyDelete
  7. kelakar la rasa. hehe, tak pe, yang penting lelaki kena lebey, so nanti ada untungnye~

    kalau kte pulak dulu, sama3 je result ktorang. tapi kte lebey sket, sket je laaa dari dye~

    ReplyDelete
  8. xder mengarut pown..sweeettt aper

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers