Ads

Nuffnang Bagi Aku Buffered Earnings?

aku dah lama ber-blogging ni.. tapi aku masih lagi jahil bab-bab agama nuffnang ni.. rasanya adek aku si Nisa tu dah pernah explain kat aku ape beza antara buffered dan metered earnings tu..




ok, disebabkan otak aku ni tak trak pickup, maka aku lambat untuk mempelajari ilmu-ilmu nuffnang ni.. kadang-kadang aku tak amek tau sangat pasal nuffnang.. kadang-kadang la..




nampak tak? aku percaya bukan aku sorang je yang dapat.. korang pun mungkin dapat.. dan korang juga mungkin dapat lebih dari aku..


aku dah kata dulu, tak rugi buat blog ni.. sebab tu kalo buat blog kene ikhlas, kene rajen, dan kene hati-hati..


kenapa kene hati-hati? ye la, banyak blog yang aku singgah (perempuan terutama) ada unsur-unsur umpatan, unsur memburukkan orang lain dan unsur hasad dengki..


biar la buruk mana orang yang perdajal kita tu.. biarkan aje selagi tak menjatuhkan maruah agama dan keluarga kita.. tak payah la nak tulis dalam blog tentang keburukan orang tu kalau kamu tak puas hati dengan dia..


korang tak suka orang tu sebab apa? sebab dia gedik? sebab dia kedekut? sebab dia hipokrit? sebab dia rendam baju lama sangat dalam baldi? sebab dia guna hanger baju korang?


lupakan je la.. mende kecik je kot.. kebanyakannya tak memberi kesan buruk kat korang pun.. lelaki jarang la jadi macam tu.. sebab? itu korang dah tau sendiri..


*eh, kenapa tetiba topik bertukar ni?

13 comments:

  1. haah nape tetibe tukar topik?? haha..ingatkan meuz nak xplain psl nuffnang sbb kiter pun memang jahil gak bab nuffnang ni..

    ReplyDelete
  2. aku xdpt pon BE..heheh...btol tu blogging biar ikhlas jgn asik xpuas hati kat org..

    ReplyDelete
  3. atok punye dah 2 minggu nuff x update earning..meh la baca pasal atok naik hangin dengan nuff ni..hamik la ko nuff...atok da hentam...

    http://petuakitasemua.blogspot.com/2011/02/earning-nuffnang-satu-penipuan.html

    ReplyDelete
  4. owhhh... ni ke yang derang slalu sebut pasal BE BE tu... Buffered Earning rupenyer....

    tapii.... ape mende tu Buffered Earning ek?

    pasnih meuz lehla wat entry lanjutan, terangkan sal BE ni ek.
    (walaopon lom dpt BE lagik ;p)

    ReplyDelete
  5. btul3x...
    x best la bce blog yg ade unsur2 umpatan ni...:)

    ReplyDelete
  6. tahniah.. lepas cashout aritu dah habs semua be. huhu..

    btw , my blog baaik kan? takde burukkn org kan? ='p

    ReplyDelete
  7. yela.. ni dah lari topik ni.. konfius2..

    ReplyDelete
  8. skrg ni ada 0 BE.. =_=

    betul2 kebanyakkan blogger pompuan yg suka buat camtu.. blogger laki tak penah jumpa lagi..

    ReplyDelete
  9. wahhh! eyka lepas cash out tu smpai skrg tak de BE lagi. hihi eh time ni lah kena pulun tauu! *err tahu ke maksud pulun?*

    psl topik last, Mmmmm memang ada kebenaran di situ. Biasalah. perempuan ni mmg xleh tgok hidup perempuan lain better sikit. Ada je bnde nak di fitnah kan. Haih lumrah manusia

    ReplyDelete
  10. @eykameow
    eyka kene slalu update survey kat nuffnang tu.. baru la dia alert yg kite ni active.. :)

    ReplyDelete
  11. @Amirrah Zawani
    blogger lelaki byk buat sindirian sinis dan style menganjing.. hehe

    ReplyDelete
  12. @Misa Sakura!
    belog u ok je.. takde yg buruknye.. tapi cube u check balik entry yg lepas2.. mne tau ade terlepas publish ke.. emosi, kadang2 kite tak sdar ape kite buat kalo beremosi :D

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers