Ads

Maskot Untuk Blog Aku dan Korang

maskot? yaa, maskot.. ingat temasya-temasya je ke yang boleh ada maskot? ingat kelab-kelab sukan je ke yang boleh ada maskot? blog pun kadang-kadang perlukan maskot..


ini contoh je


kenapa perlu maskot? bagi pendapat aku la, dengan adanya maskot ni blog korang lebih dikenali atas sebab kelainan yang korang tunjuk berbanding blog-blog lain..

sebagai contoh website yang selalu korang bertenggek tu, Gengblogger..


minah tengah meniarap ni pun boleh dikira sebagai maskot


kalau tak silap aku, dulu Gengblogger ada maskot awek cun tengah pegang buku/beg/laptop.. aku pun tak ingat sangat sebab sekarang dah takde..

yang ini korang kenal?

blog cisdel.com punye gambar

blog CISDEL aku paling suka, maskot dia pun simple je.. aku pun mula berangan nak wujudkan maskot sendiri.. hehe

korang ada idea untuk buat maskot sendiri tak? maskot blog/website tak semestinya dalam bentuk haiwan, manusia pun boleh..

korang buat sketch secara kasar,


snap sketch korang guna henset atau scanner, masukkan dalam photoshop.. edit bagi lawa,



itu contoh yang aku amek dari website orang lain.. ikot kreativiti masing2 la.. untuk blog aku ni, tak semestinya aku kena guna ikan untuk dijadikan maskot..




ada banyak contoh kalo korang rajen mencari.. haa, ade sape-sape nak tolong aku buat maskot tak? ;p

12 comments:

  1. wahhhh..sy boleh melukis...
    jadi sy kena cari org untuk kaler n edit...wahhh

    ReplyDelete
  2. Comel owh..
    Hahaha..
    Teringin tapi skrg tgh fikir camne nak ringankan blog lah..
    Ngee.. :)

    Latest entry : Hafiz AF7 Junior

    ReplyDelete
  3. saya suke gulai tempoyak ikan patin..tapi tak reti masak heheehehe
    good idea...........

    ReplyDelete
  4. eh, bukan encik meuz boleh melukis?

    ReplyDelete
  5. comel jugak lembu cisdel tu ye.. hohohoho

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers