Ads

Korang Minat Kartun Tak?

minat kartun? atau anime? atau manga & komik? aku tak minat sangat.. bukan tak pernah layan, pernah je tapi agak kurang berminat..

tapi satu rahsia ni aku nak bongkarkan.. untuk pengetahuan korang, aku dahulu pernah nerd dan pernah menjadi seorang otaku.. ape maksud otaku?

entah, aku pun tak tau apa maksud spesifik otaku tu..

definisi menurut pandangan peribadi aku: seorang yang amat meminati anime & manga.. minat sampaikan bercita-cita untuk terlibat dalam dunia anime/manga.. contohnya tetiba minat nak melukis manga, pastu bercita-cita nak jadi seorang ninja sebab minat sangat kartun Naruto.. suka kumpul action figure dari watak-watak kartun dan suka main game yang berkaitan dengan anime/manga..

tapi itu pendapat peribadi aku la, dari point of view aku.. kebanyakan otaku ni berwatakan nerd/skema, tapi tak semua macam tu..

aku dulu pernah jadi macam tu, tapi masa zaman sekolah je la.. sekarang aku dah jahat sikit, jahat tak banyak pun.. hahaha

tulis panjang-panjang, tapi sebenarnya aku nak tunjuk lukisan aku masa dulu-dulu.. masa tu aku tau guna ms paint je, photoshop memang aku buta la masa tu..












ok, ini lukisan budak sekolah.. sampai sekarang pun lukisan aku di tahap ini, lukisan budak sekolah.. even budak sekolah pun ada yang lagi lawa kalau melukis kartun..

nak melukis guna mouse memang perit sikit.. lagi-lagi aku guna ms paint je.. sedih tak?

sebenarnya aku tengah cari blogger-blogger yang pandai melukis.. aku nak mintak tolong buatkan mascot untuk blog aku ni..

ada yang sudi sketch sikit? hehe

15 comments:

  1. salam,aku sangat minat melukis,sangat minat anime untuk satu masa dulu,sekarang pown tapi x la sanat mcm dulu..hehe..sampaikan semua anime yang aku minat aku gi lukis..hehehe dulu aku minat Kiba dekat Naruto,lukisan dia ada lagik aku simpan..jadi kenangan :DD hik3
    tapi x pandai plak aku wat mascot nieh :D

    ReplyDelete
  2. minat giler.. naruto aku tgk byk kali kot.. hahaha.. caya r bro..

    ReplyDelete
  3. wahh...cantiknye ko lukis walopon gune ms paint..susah kot nk lukis gune bnde tu :)

    aku dlu minat anime sailormoon ngan pokemon..hehe

    ReplyDelete
  4. boleh tahan lawa sbb guna paint . x ramai org leh lukis n kaler guna paint . hehe

    ReplyDelete
  5. hayoooh!!!! guna ms pain, dpt result camtu? sgt cantik ok!!!! u should try drawing la.. asah lagi bakat!!! series! ^___^

    ReplyDelete
  6. mai ada kwn zaman skolah dlu..
    dye sgt giler anime smpi sggup xmkn papae kt skolah semate2 nk kmpul duit utk komik dye..
    kdg2 dye mcm ngn dunia sndri..
    suka sgt melukis sume yg ada kaitan ngn anime...
    smpi kwn2 pn dh xtau nk ckp pe ngn perangai dye yg kdg2 pelik

    ReplyDelete
  7. mai ada kwn zaman skolah dlu..
    dye sgt giler anime smpi sggup xmkn papae kt skolah semate2 nk kmpul duit utk komik dye..
    kdg2 dye mcm ngn dunia sndri..
    suka sgt melukis sume yg ada kaitan ngn anime...
    smpi kwn2 pn dh xtau nk ckp pe ngn perangai dye yg kdg2 pelik

    ReplyDelete
  8. bagusnye lukisan tuh^^.ok ape.sy pon minat anime gak.^^

    ReplyDelete
  9. wahh!gua mnat gla anime..tp plg gua mnat slamdunk ah..kaidei ngn hanamichi plg hensem..kahkahkah!

    ReplyDelete
  10. @kira kekuri
    cuma sketch je.. pastu snap gune henset.. boleh tgk kat google mcm mne contoh website mascot

    ReplyDelete
  11. @mysara
    aik.. spam ke ni? hehe
    yup, kebanyakan otaku dgn dunia dia sendiri je.. pergi jalan2 pun berangan tgh bwk pedang.. huhu :p

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers