Ads

Korang Cukur Bulu Tak?

pagi-pagi dah buat tajuk entry yang sedikit (tak banyak) mengundang.. ceh, mengundang la sangat..

manusia ni memang penuh dengan bulu-bulu terutama sekali kat bahagian kepala.. sebut pasal bulu kat kepala hanya yang dapat dikenal pasti:

  • rambut
  • janggut dan misai
  • bulu kening
  • bulu roma
  • bulu hidung

tak guna tulis panjang-panjang kalau aku tak bagitau hal sebenar..

selama aku tak sihat ni terasa malas nak uruskan diri, nak kemaskan diri.. tengok ni:


imej berkumis aku ni pelik ke?
agak-agak dengan rupa ni nampak macam umor dah berapa?

setelah misai dan janggut dilupuskan
jauh beza ke dengan aku yang bermisai?


pada mulanya agak malu-malu untuk upload gambar sendiri macam ni.. dah giler ape aku ni buat entry penuh dengan muka sendiri..

kalau la aku terus menyimpan misai dan janggut aku tu, agak-agak ape yang jadi?
  • mendapat pangkat "abang" oleh pekerja 7Eleven dan pelayan restoran (wanita)
  • menjadi bahan umpatan, "dah tua nak dress up macam budak muda.."

kadang-kadang rasa best gak kalau awek-awek yang kerja kat kedai makan panggil aku "abang".. "abang nak minum ape?".. hehe

dah la tak tido dari semalam, cara berfikir pun dah tak waras.. sebab tu tulis entry ayat bersepah.. haisshh

bermisai atau tidak? pilih

18 comments:

  1. tak bermisai nmpk lagi hensem dan awet muda !!!!
    ahahahhaa..

    p/s: header tu Muci wat gune ape eh??
    eh,SCC nk pggil Muci instead of Mursyidin boleh??
    hahahhaa

    ReplyDelete
  2. eyt, memang nampak laen giler. haha

    ReplyDelete
  3. bg sy laki nmpk lbih kemas tnpa janggut atau misai, tp kalo yg simpan jnggut ciput tu ok jgk. atau tgk ustaz2 berjanggut lebat juga sesuai dgn imej diorang. papepun, x kisah la berbulu atau tdk janji kemass~

    *kalo awk plak better tiada misai nmpk lebih jambu gitu.

    ReplyDelete
  4. @sicomot-comel
    thanx, camera trick je tu.. huhu :p

    Muci? boleh je asalkan tak membawa maksud yg tak baik.. :)

    ReplyDelete
  5. @Hahazirah
    tu la, teringin gak nak berjambang, nampak mcm uztaz sikit.. huhu
    tapi genetik meuz mmg takde jambang.. huu

    ReplyDelete
  6. hohoho..
    kalo ikotkan umor, better x payah la dulu kot misai n janggut tu.. ^__^

    ReplyDelete
  7. bgus2..nurul lagi suka kalau laki tu shave..nampak 10 tahun lagi muda tau haha..
    tapi kalau shave kan lagi kemas=)
    *thumbs up*

    ReplyDelete
  8. beza betol kalau xde misai. Haha !
    kalau simpan janggut yg ciput tu ok lg kot..laki kalau xde misai ngn janggut ni x best la. nampak jambu sgt. kehkeh :p

    ReplyDelete
  9. yg ats sekali macam atok-atok.

    hahaha

    ;p

    ReplyDelete
  10. sebelum dan selepas. sebelum tu mmg cm tua. hahahha

    ReplyDelete
  11. ABANG~~~~~~~~~..anak u dah berapa..(baca dengan intonasi gedik sedikit)...hahahha..
    macam ayah orang..:P..jkjkjk

    tapi kan,laki selalu cakap,lepas kawin,pompuan suke lelaki yg berjambang ..erk! =,,=

    ReplyDelete
  12. berjanggut dan misai = 30-an

    tanpa janggut dan misai = 20-an

    heyhey..ketara sungguh :p

    ReplyDelete
  13. biasa lelaki yang berjanggut dan bemisai lbh kecenderung nmpak mcm 'bapak org' so rajin2 lah cukur misai n janggut ya . hehe :p

    ReplyDelete
  14. waaa...laen beb bila xde misai.hehe
    prefer xde misai laa,nmpk kemas n awet muda.hehe

    ReplyDelete
  15. yg telah dilupuskan nampak better! ^^

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers