Ads

Hasil Dari Aktiviti Penasihat Blog

perasan tak kelainan pada blog aku ni? ok, ini disebabkan aku telah diberi cadangan supaya menukar template / layout blog aku ni oleh bro Faisal [2dayblogger.com]

tapi template dan layout ni hanya sementara.. kelak aku akan guna template atau layout yang lebih menarik :)

sebenarnya aku ade join aktiviti penasihat blog yang dianjurkan oleh bro Faisal ni.. aku nak tau gak kelemahan yang ada pada blog aku ni, so aku join..




antara cadangan dan kritikan,

Design yang sedia ada sebenarnya lebih menarik tetapi rasanya lebih menarik kalu ditukar ke template lain kerana bagi saya design yang sedia ada kelihatan kusam atau kurang ceria.Rasanya blog adik(http://nisamenaip.blogspot.com/) awak lebih cantik dari blog awak..huhu. -2dayblogger.com

ya, design blog aku sebelum ni memang agak kusam sebab aku sendiri yang malas nak tacap2 design blog ni.. salah aku jugak sebab malas.. hehe

blog Nisa, adik aku tu sebenarnya aku yang men-design layout dan template blog dia, tapi blog aku sendiri yang kucar kacir.. anak kera disusukan anak sendiri mati kelaparan.. hahahah :p

ini senarai blog yang aku design dia punya layout / template:


Oh ya,apa masuk Meuzangelo tu??saya pun tak tahu..huhu..susah nak ingat nama tu..tak familiar..Jadi disitulah peranan title blog.Tak percaya cuba lihat blog Hanis Zalikha.Url blog dan  title blog adalah berbeza…betul tak? -2dayblogger.com

meuzangelo.. sebenarnya dari dua nama yang digabungkan, Meuz Angelo.. Meuz adalah nickname aku dan Angelo datang dari nama Michaelangelo..

aku buat blog dah lama dan URL yang pilih pun dah lama.. masa mula2 buat blog dulu memang tak terpikir pasal senang ingat ke tak.. sekarang baru nak menyesal.. hehe

kenapa aku tak tukar? sebab aku risau kalau aku tukar URL blog aku, followers aku akan hilang jejak aku.. erk, betul ke?

itu mitos yang aku sendiri keluarkan.. kalau ada sape2 yang expert, sila la bagi tunjuk ajar sebab aku dah lama berniat nak tukar URL blog aku ni..

akhir sekali,

Akhir sekali adalah header blog.Pada pendapat saya header yang ada sekarang ini kurang menarik.Apa kata awak try create yang baru.Kalau boleh guna warna yang lebih menarik dan ceria..Janganlah guna warna yang macam orang putus cinta je. -2dayblogger.com

sebut pasal header, aku memang dari dulu malas nak design header sendiri.. aku lebih suka men-design header blog budak perempuan sebab banyak mende boleh letak.. hehe

cuba korang tengok ni:






dan ini header blog aku:

memang simple dan header ni jelas menampakkan kemalasan diri aku.. hehe

baiklah.. aku sangat2 menghargai nasihat, kritikan dan cadangan yang diberikan oleh 2dayblogger.com.. sebenarnya ada lagi komen yang diberikan, tapi aku belum sampai seru untuk meletak Meta Tag.. hehe

selama ni memang aku taktau kelemahan blog aku sendiri sebab belom pernah ada orang yang nak beri komen tentang blog aku ni..

kepada bro Faisal, aktiviti yang anda anjurkan tu memang bagus dan memberi manfaat kepada blogger2 lain.. haa, kepada blogger lain jangan lupa join Aktiviti Penasihat Blog ni..

14 comments:

  1. wah, blog ko dah kene review ker, bwahahha, tak tahu lak nisa tu adik kaw. bwahha.hmm. sekarang ak tgk header dh makin menarik dowh. lg satu, header tu adalah 1st impression, jadi ko kene tumpukan kt header tu. hehehebt bia lawa2..

    p/s : kim salam kt adik kaw. ehe~

    BLOG GEMPAKZ SIOT

    ReplyDelete
  2. menarik juga tntg review blog ni..sedikit sebanyak dpt juga la bantu tingkatkn prestasi blog.. ;)

    ReplyDelete
  3. AKU PUNYA HEADER LAGI SIMPLE.. NAMPAK NAU AKU NI LAGI MALAS DARIPADA KO.. :)

    ReplyDelete
  4. Cantiknya awak design header blogger2 tuh. Tolong saya design header blog sy boleh? =)

    ReplyDelete
  5. bapak arh! aku pun nk di kritk lah...!

    ReplyDelete
  6. cantik ar design bkog tu, camner ye nk mintak kamu design tuk sy ?

    ReplyDelete
  7. @Hazwani
    skrg belom ade mood nk designkan header org.. sorry..

    lps ni maybe aku akan kenakan bayaran kalo nk design header.. :)

    ReplyDelete
  8. haha samelaaaa... sy pun boleh aje design2 nih tapi untuk blog sendiri takde semangat.hahahahaha..

    ke femalas? hekhek..

    ReplyDelete
  9. @Sophie Al-yahya
    tu la pasal.. malas.. huhu
    tapi blog budak pompuan sng nk design.. sbb byk mende kiut2 boleh letak.. blog lelaki plak takleh la wat cmtu, kang org ckp ape plak.. huhu :p

    ReplyDelete
  10. smoga berjaya buat blog yg menraik hehe

    ReplyDelete
  11. huhhh blog yg muez buat semua kemas kottt! blog muez eyka tgok simple lah. kata laki kan? ehheehe

    btw, bpe muez amek upah buat blog org? just asking :)

    ReplyDelete
  12. huyoooooooo lawaaaaaaa gilaaaaa header bro design heheh ;)

    ReplyDelete
  13. Improvement berlaku disitu..gud2 =)

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers