Ads

Effect 3D Pada Tulisan

jarang aku nak update blog kebelakangan ni.. sebab utama, malas.. ok, jangan dai macam aku..

sekarang aku tengah sibuk men-design header blog orang dan aku baru je menemui satu software yang cool giler..





nama software yang aku maksudkan tu adalah Xara3D6.. software ni specialist dia untuk menghasilkan effect text dalam bentuk 3 dimensi (3D)

korang bolah adjust ikot suka hati korang text 3D yang korang cuba hasilkan.. senang je nak guna Xara3D6 ni..

software ni jugak boleh export text 3D korang kepada banyak format, contoh: PNG, JPG, BMP, dan banyak lagi..




teringin tak nak buat macam dalam gambar kat atas? senang je, install Xara3D6, kemudian korang edit sikit2 guna photoshop..

ada banyak tutorial macam mana nak hasilkan gambar seperti kat atas tu.. aku masih belajar2 lagi Xara3D6 ni, maka korang kena la bukak Google untuk tutorial.. ;)

nak cuba software ni? [download kat sini]

10 comments:

  1. stail gila software nih..
    nak try ah..

    ReplyDelete
  2. DAH DOWNLOAD TAPI DIA MINTA SERIAL NUMBER ? MACAM MANA EH ? (:

    TQ

    ReplyDelete
  3. dah download tpi kne bg serial number.. cri kat folder mne yek.. sory la sye nie bebal skt.. huhu :)

    ReplyDelete
  4. buatkan header comel2 untuk blog i boleh x ? :)

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers