Ads

Apa Beza Meuz, Muez dan Moyoz?

aku buat entry ni bukan sebab aku marah.. tapi saje suka2 nak update blog memandangkan idea gila tak keluar2 kebelakangan ni..

entry ni pasal nickname aku, atau dulu disebut nama pena..

sekarang dah tak sebut nama pena sebab orang sekarang berhubung tidak lagi menggunakan pen dan kertas..

yang ada sekarang Facebook, Twitter dan Myspace..

ok, berbalik pada nickname aku tadi.. untuk pengetahuan korang, sebutan nickname aku adalah MI-YUS.. kalau nak ejaan omputih sikit, MUSE..





ramai yang keliru bila aku menggunakan ejaan MEUZ.. orang yang tak membaca dengan betul sudah pasti akan tersebut MUIZ..

tujuan aku menukar ejaan supaya aku tidak disamakan dengan band Muse.. kenal kan?

pada mulanya memang aku menggunakan ejaan MUSE.. akan tetapi aku ni bukanlah peminat tegar band tersebut..

"Muse? kau minat band Muse ea?"

itu la soalan yang sering dilontarkan kat aku apabila mula mengetahui nickname aku ni..

jadi dengan itu, dengan rasmi aku menukarkan ejaan bagi nickname aku ni iaitu Meuz..

pelik kan? nanti aku akan cerita lebih lanjut kalau ada yang nak tahu la.. kalau taknak tahu, aku diam je.. hehe

aku tak marah pun kepada sesiapa yang tersilap.. kalau aku,mungkin akan tersilap kalau nampak kekeliruan macam ni..

takpe, dah biasa.. pelik kan?

7 comments:

  1. maaf...tersilap..dh betul kan pun...(^_^)

    cerita la lagi di sebalik nama Muez..eh...silap...Meuz... (^_^)V

    ReplyDelete
  2. aku selalu panggil name pena ko mussyirudin je
    lagi oke kot
    :P

    ReplyDelete
  3. @Ben
    entah la Ben.. dlm IC aku tak tulis pulak mcm tu.. haha

    ReplyDelete
  4. skrg org pggl nick.name... (ohh, saya pun tersilap baca td)

    *singgah sini..

    ReplyDelete
  5. mane ade silap bace... senang jek... hehe... banner exchange ye...^^

    ReplyDelete
  6. sekali tengok mmg macam muiz..hehe

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers