Ads

Senarai Header Blog



aku rasa dah bertahun aku menceburkan diri dalam dunia blog ni.. kalau tak silap aku pada 21 Ogos 2008 aku telah secara rasminya menjadi seorang blogger..

kat sini aku nak cerita pengalaman aku mencipta header2 yang mengarut sepanjang aku berblogging ni..

gambar yang korang tengok atas sekali tu adalah percubaan pertama aku menggunakan photoshop.. macam mana nak buat? aku hanya menurut tutorial di internet..



ini pulak percubaan aku yang kedua.. sebelum ni cuma amek gambar di internet dan letak di header blog..



seterusnya aku menggunakan header seperti di atas.. masa ni idea kreatif masih lagi di tahap yang rendah (sekarang pun)



apabila aku dah pandai melebarkan sayap blog aku, aku pun melebar punggung header blog aku..



header ala2 jersi Spain away ni aku buat semasa World Cup berlangsung.. yup, aku penyokong Spain..



bila dah bosan dengan header tadi, aku pun tukar yang baru.. header kali ni agak nampak kemalasan dalam penghasilannya..




tidak jauh beza dengan header yang sebelumnya, cuma aku menambah ketinggian header.. konon2 nampak best la kalo header besar2..




sifat malas aku dah makin menjadi2.. header ni bertemakan Scott Pilgrim sebab aku terpikat dengan komik dan filem Scott Pilgrim



malas dan malas lagi menguasai diri aku ni.. Scott Pilgrim lagi.. tukar sebab bosan dengan header sebelumnya..




ini header yang agak baru.. tak sampai seminggu usia header ni.. aku cuba merajinkan diri untuk buat header yang lebih complex..



dan ini yang terbaru.. header yang aku pakai sekarang di saat entry ini tertulis.. bukan malas, tapi aku nak keep it simple.. taknak header yang nampak serabut..


itu la sedikit sebanyak kronologi header blog aku sejak dari tahun 2008.. semuanya aku hasilkan menggunakan adobe photoshop..

aku juga menggatal tangan men-design header blog orang lain.. tapi aku rasa lain kali je la aku tunjuk kat korang senarai header2 yang aku pernah buat..

5 comments:

  1. byk betul eh header blog ni
    terbaek la!



    Wow! Cantiknya Header Blog ni! Pencarian 10 Header Blog Tercantik 2010!

    ReplyDelete
  2. suka gulai tempoyak ke?
    msti org perak..haha..:PP

    p/s : da komen blk tadi..
    tuan pnya blog kena tunggu org msk meminang la..:PP

    ReplyDelete
  3. @iRa~"
    gulai tempoyak ikan patin org perak?
    tak la.. actually temerloh..
    di temerloh ikan patin lebih feymes di malaysia ni.. :D

    ReplyDelete
  4. header semua cun tapi aku lebih suka header Scott Pilgrim.

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers