Ads

Official Street Fighter Live Action



korang kenal tak gambar sape kat atas ni? bagi peminat2 video game Street Fighter, confirm kenal dengan watak di atas..

Street Fighter Legacy, itu la nama bagi project live action yang diadaptasi dari siri video game yang terkenal, Street Fighter..

project live action ni dah lama dorang buat, tapi aku baru hari ni nak heboh pasal mende ni..



sebenarnya video pendek live action ni bukanlah sebuah filem yang akan ditayangkan, tapi lebih kepada Short Fan Film..

video ni hanya berdurasi 3 minit lebih tapi ape yang best, ketelitian Joey Ansah menghasilkan filem pendek ni..

setiap costume, pergerakan, pemilihan pelakon hampir tepat dengan video game asal Street Fighter..

tak pecaya? tengok ni:






Jon Foo memegang watak sebagai Ryu.. Jon Foo ni la mamat yang memegang watak Jin di dalam filem Tekken (live action)


komen aku, apa yang dorang buat ni, 98% tepat kalau nak dibandingkan dengan filem live action sebelum ni.. ingat lagi tak filem Street Fighter yang dilakonkan oleh Jean-Claude Van Damme?


atau yang paling terbaru, Street Fighter The Legend Of Chun Li



ok, orang Amerika memang tak pandai buat filem live action dari video game Jepun.. contoh, Final Fantasy Spirit Within.. sangat teruk

untuk Street Fighter Legacy ni, orang UK yang buat, bukan Amerika..

khas untuk peminat2 Street Fighter:



tetapi sayang, hanya filem pendek.. belum lagi mula nak buat filem penuh yang boleh ditayangkan di panggung wayang..

5 comments:

  1. ooo makkkk aiiiii

    perangai sama dengan adik i
    suka main game like this

    ReplyDelete
  2. @secantikmanis
    game ni legend kot.. dari kecik mmbesar dgn game ni.. hehe :p

    ReplyDelete
  3. baru nak excited ingat full film~
    huhu~
    ;D

    ReplyDelete
  4. suke gak tengok Tekken...
    sebab jalan cite menarik pastu sebab ade jon foo..hak2...

    ReplyDelete
  5. @shamsiah shamsuddin
    jon foo? dah agak dah.. sebab tu saje bgtau yg dia tu pelakon yg same.. hehe

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers