Ads

Header Blog Orang



sepanjang aku kenal komputer, aku kenal internet.. melalui internet, aku kenal blog.. melalui blog aku mengenali header blog.. dan header blog perlu dihasilkan menggunakan adobe photoshop..

pagi ni aku nak kongsi dengan korang dan aku nak tunjukkan hasil2 kerja aku men-design header blog orang..



header ni aku buat untuk adik aku, Nisa.. [klik sini untuk ke blog dia]




ok, yang ini pulak untuk Qilla.. kawan blog aku [terus ke blog Qilla]




ini aku baru buat malam tadi.. [terus ke blog Tiqaa]




untuk blog Kaizen Shinobi.. tapi aku design untuk contest yang dia anjurkan.. tak menang pun takpe, janji puas hati.. haha [blog Kaizen Shinobi]





Yuhanis Sazlini.. itu la nama tuan punya header kat atas ni.. aku buat masa dia najurkan contest header jugak.. [Link Ke Blog Yuhanis]


kalau tengok semua header2 kat atas tu.. aku masih belum berbangga dengan hasil kerja aku.. apa yang aku buat tu sebenarnya masih pada tahap yang rendah..

sape2 yang dah expert giler photoshop mesti ada lebih baik dari ni..

tapi aku masih belajar dan aku ingin mempertingkatkan kebolehan diri aku ni.. nasib baiklah ada internet.. belajar pun free..

korang yang berminat untuk belajar photoshop, jangan la segan silu untuk mempamerkan hasil kerja korang.. kita semua bermula dari zero, kosong.. mula2 memang la buruk, lame2 lawa la..

dan jangan cepat putus asa..

20 comments:

  1. wah.. cantik2 gak tu.. =]

    teringin nak belajar photoshop ni.. entah bila lah nak reti main edit2 guna software ni..

    ReplyDelete
  2. gojes-gojes header ni . suka yuhanis shazlini punya :)

    ReplyDelete
  3. huhu..Kite dtg dr tiqaa wonderland my Lovely Geng!slm perkenalan tuan empunya blog.kite dah sebulan cuba download free photoshop tak kiralah cs3/cs5 tapi semua failed.Sedih dah sebulan berblog tapi header tak reti buat.Kite suka header yg bro buat.Kite teringin nak ltk blog title dengan foto anak kite kembar(boy&girl)dan sorang lg yg bongsu.he3...kalau free sudilah sggh blog kite yg sepi tanpa header huwaa...

    ReplyDelete
  4. @||aLeaSaRa||
    photoshop size installer dia bsr.. nk donwload kene pakai download manager.. nnt sy akan bg link kat mana nak download adobe PS.. :D

    ReplyDelete
  5. muez, nak tanya, aku dah lama nak belajar guna adobe ni. tapi tak berpeluang sebab takde. kat mana aku boleh dapat adobe ni eh? boleh download free ke? atau kena beli?

    ReplyDelete
  6. @Yong Sofea
    dh buat entry pasal photoshop.. singgah2 la tgk.. :D

    ReplyDelete
  7. tq ye bro sudi sggh jap lg kite gi link tu..tq2!nk d/load rasa tak dpt kot huhu..lg pun tak reti buat sdri huwaa...

    ReplyDelete
  8. aku berminat dengan yang design fuma qilla tu. nice dowh. kalau nampak lagi detail, lagi smart.
    ada bakat ni. hehe.

    ReplyDelete
  9. bro...bole tlg watkan header tok blog i?

    ReplyDelete
  10. @Affan Ruslan
    klik pada gamabr untuk tumbesaran.. nmpk la detail sikit.. :D

    ReplyDelete
  11. @MiftahulMadihah
    boleh.. tapi tengok keadaan.. kalo ada masa lapang boleh je..

    pape hal email me: guitarheero@gmail.com

    ReplyDelete
  12. betulla dik..
    akakpun takleh nk dload photoshop.. tingin nak wat header guna photoshop.. skang guna photoscape je...

    salam... jemput undi bby akak
    http://www.mayaqarmyla.net/2010/12/jom-vote-adik-dhuwa-haziq.html
    tq

    ReplyDelete
  13. ohhh cantik gilaaaa. ni yang jels ni sebab tak reti buat header meletopss macam tu

    entry terbaru : lelaki akan nampak lebih howtt macho bila...

    ReplyDelete
  14. fulamak! cantik header2 sumee tu. aha :D

    ReplyDelete
  15. bila lah nak pandai edit header dlm photoshop hihih :D

    ReplyDelete
  16. you should refer perempuanjomblo.blogspot.com and bududanbelacan.blogspot.com.

    they can be your good reference. perempuanjomblo is a great designer. bududanbelacan is a great photographer.

    learn more about typo and color tones. practice more.

    ReplyDelete
  17. @Anonymous
    terbalik.. budubelacan yg designer.. tengkiu.. mmg mcm ni la yg aku nk cari, aku nk improve-kan lagi diri aku ni.. really appreciate it..! thanx :)

    ReplyDelete
  18. brp ye chrge utk buat header?dlu dh ada trial photoshop dlm pc.lps tu dh expired.dh delete, tukar mac add,try install semula.tp dh xblh.huhu...

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers