Ads

Penangan Ninja

 

dulu memang aku kurang percaya facebook ni boleh buat orang leka.. sebab dulu aku cuma tengok gelagat kawan2 saling bahan membahan dan menganjing di facebook..

 

dulu, habis kuat pun cuma berborak biasa2 je kat facebook tu.. upload gambar ketika beraktiviti nakal bersama rakan taulan, update status..

 

kini kesan ketagihan tu terkena kat aku pulak.. bukan lah aku sibuk berkomen2 dengan kawan facebook, tapi aku dah jumpa satu aplikasi yang menyeronokkan di facebook..

 

aplikasi ape? game lah.. game ape, game Ninja Saga.. apa yang buat aku terus bermain game ni?

 

ok, Ninja Saga takde limit macam game2 lain di facebook.. game lain ade limit, bile habis energy, kene tunggu berjam2 baru boleh sambung main.. kalo nak terus main jugak, kene la bayar..

 

Ninja Saga takde limit.. korang boleh jalankan misi sebanyak mana, selama mana yang korang suka..

 

ok, meh sini aku perkenalkan kat korang ape Ninja Saga ni..

 

ninja saga banner

 

game ni ada unsur2 mmorpg.. ape mmorpg tu? korang cari sendiri la kat google..

 

149687_174404889239531_100000100629631_647479_6749816_n

 

korang boleh reka character korang sendiri.. boleh pilih jenis rambut, warna rambut, dan warna kulit..

 

76838_125917070799935_100001449270281_170158_1327634_n

 

korang jugak boleh bela binatang tuk bantu korang dalam setiap perlawanan.. tapi selepas korang dah level 20 baru la boleh beli binatang2 ni..

 

76158_173022469375179_100000022803854_641859_4170492_n

Ninja-Saga

 

sistem Ninja Saga ni sangat menarik.. ada banyak misi yang boleh korang buat.. memang tak bosan.. lawan rakan atau raksasa, dan juga villain dalam misi tertentu..

 

18431_398500510650_137827210650_10302719_4939203_n

18431_411551805650_137827210650_10456858_3860151_n

18431_425461780650_137827210650_10592977_6883268_n

 

ada banyak jutsu/skill yang boleh korang gunakan.. api, elektrik, air, tanah, dan angin.. tiap2 elemen ada kelebihan masing2..

 

ninja saga tournament 6

korang jugak boleh mewujudkan clan sendiri atau join clan yang dah sedia ada.. kelebihan clan, korang akan dapat barang2 rare kalau clan korang menang tournament..

 

ninja saga fan weapon

banyak features yang menarik tiap kali perayaan.. contohnya Halloween, Valentine, New Year, atau Anniversary..

 

DifferentKindsofGarmentsinNinjaSaga

korang boleh beli pakaian untuk character korang.. ade banyak giler baju yang boleh korang pilih..

 

 

bukan sebab aku terlalu taksub dengan game ni.. aku cuma ingin berkongsi dengan korang semua tentang game yang menarik ni.. tak macam game2 facebook yang lain..

 

disebabkan terlalu lama aku tak update blog ni, maka aku memilih entry ini sebagai permulaan untuk aku terus meng-update blog dan sebagai permulaan hidup baru blog aku menjelang tahun 2011 nanti..

 

*ape yang aku mengarut ni..?

No comments:

Post a Comment

Ads

Followers

Google+ Followers