Ads

Jenama2 Tiruan Dari China

 

kalau sebut ‘barang2 dari China’, atau ‘barangan buatan China’, mesti kite dah terfikirkan barang2 yang berkualiti rendah dan jenama2 yang banyak diciplak..

 

mungkin ramai dah tahu brand ape yang dorang ni tiru.. aku cuma nak share sebab kandang2 aku tengok orang China ni, kreatif pun ade, bangang pun ade..

 

1-funny

5-funny

9-funny

15-FUNNY

20-funny

darliefake0328

fake_brands_007

Fake-Chinese-Products-4

shanzhai20

shanzhai09

16 funny

2-funny

fake-nokia-n-95

 

betulkan? kreatif tapi bodoh.. kadang2 tengok rase macam nak marah, kadang2 rase nak gelak gak..

 

korang rase kenapa dorang buat sume ni? kenapa mesti tiru jenama dan tukar kepada nama yang hampir serupa? tak boleh ke cipta satu jenama yang baru terus?

4 comments:

  1. Hahaha...sumpah lawak. yang LIKE tu lagi tak boleh blah !

    ReplyDelete
  2. roxana macam nama pompuan dahh..
    nokla?? hahaha memang sengal~

    ReplyDelete
  3. sbbnye brg2 yg dowg wat xperlukan byk kos utk brandname..~
    kt c2 je dowg da leh jimat.ag pn..org xkn belek btul2 brg2 tiruan tu.just nmpk cm same je pn da ok..~ =)

    ReplyDelete
  4. noneylovewhite: tatau la pulak macam tu.. baru tau ni.. huhu

    Nisa A: lepas ni check henset masing2.. mne tau ade yg pkai NOKLA

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers