Ads

Jom Main Game Nintendo DS kat PC/Laptop

 

korang tau ape tu Nintendo DS? mungkin ramai yang tahu.. mungkin ramai yang taktau.. aku pun taktau mana satu betul.. haha

 

ok, kalau sebut Gameboy, Gameboy Colour, Gameboy Advanced, mesti ramai yang tahu kan? teringat zaman kecik2 dulu, handheld game console ni la yang jadi impian kanak2 zaman kite dulu..

 

Nintendo DS ni versi yang lebih advanced dari versi Gameboy yang sebelum ni..

 

nintendo_ds

img_132782_nintendo_ds_lite

 

NDS ade dua screen.. screen yang bawah berfungsi sebagai touch screen..

 

gambar yang bawah tu adalah Nintendo DS Lite.. macam mana nak main game2 NDS kat PC/Laptop korang?

 

ape yang korang perlukan ialah emulator.. ade banyak emulator NDS yang dikeluarkan tapi yang terbaik hanya ada satu..

 

no$gba adalah emulator NDS yang terbaik.. korang jugak boleh main game2 dari Gameboy Advanced dalam emulator ni..

 

Download Link: CLICK HERE

 

macam mane nak main? bukak no$gba, dan load game yang korang nak main..

 

game2 NDS ni korang kene la cari sendiri.. no$gba hanya emulator semata2.. takde game dalam emulator ni..

 

mana nak cari? ok, aku bagi satu link untuk korang download game yang boleh dimainkan di NDS..

 

Final Fantasy III DS

924897_75118_front

 

 

Download LINK: Final Fantasy III

 

 

SCREENSHOTS

924897_20061005_screen008924897_20061005_screen015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

924897_20061106_screen014

924897_20061106_screen015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

924897_20061205_screen010

 

format rom bagi NDS adalah .nds.. so korang cube2 la cari kat google kat mana nak cari game2 NDS yang korang suka

 

ade beribu game NDS kat luar tu.. tak larat aku nak post semua game..

4 comments:

  1. kalau korang nk carik game carik kat
    www.roms43.com

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. ape yg tak boleh? download game or main game? lagipun ni post lama. kalau boleh gi download yg latest punya version

      Delete

Ads

Followers

Google+ Followers